Oskarshamns AIK är som katten med nio liv

Oskarshamns AIK är som katten med nio liv

2021-10-08 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

INFÖR

Ettan Södra, omgång 24

FC Linköping City – Oskarshamns AIK

Lördag 9 oktober 16.00

GRAFIK: OSKARSHAMNS AIK

Oskarshamns AIK är som katten med nio liv.

OAIK har förlorat två matcher i följd i fotbollens division 1 södra – men laget parkerar alltjämt på förstaplatsen, en pinne före Skövde AIK.

– Ja, många säger att vi har nio liv i och med att vi fortfarande leder serien. När vi tappar poäng, så tappar även våra närmsta konkurrenter poäng, säger den assisterande tränaren Ardi Ajeti och skrattar.

– Vi har pratat om att vi ska ta en match i taget framöver – så får vi se hur långt det räcker. Vi har fortfarande detta i egna händer och det är sju matcher kvar, säger han inför lördagseftermiddagens bortamatch mot tabelljumbon FC Linköping City (det blev faktiskt “bara” 2–1 till OAIK när lagen möttes på Arena Oskarshamn den 3 juli).

Hur känns det inför matchen?

– Det ser bra ut. Vi har pratat igenom matchen mot Åtvidaberg (0–1-förlust i lördags). Vi tar med oss vår krigarinsats med tio man (Filip Jägerbrink blev utvisad i den första halvleken). Det känns surt att vi inte fick med oss en poäng i alla fall.

”Vi har haft grymt bra träningsveckor på sistone”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Men vi har haft grymt bra träningsveckor på sistone. Även den här veckan har varit oerhört bra.

Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK. Foto: Peter A Rosén

Ingen risk för underskattning mot Linköping?

– Nej, verkligen inte. Vi kunde konstatera att även Österlen (som också ligger i bottenskiktet) är ett bra lag (Österlen besegrade OAIK med 4–1 den 25 september). Linköping har individuellt skickliga spelare. Har de en bra dag, så kan de ställa till det för oss – precis som Österlen gjorde. Och Linköping har fortfarande en matematisk chans att hålla sig kvar i division 1, även om det ser svårt ut. Men så länge chansen finns, så är de med. De har inget att förlora – vi är övertygade om att de kommer att gå all-in.

– Det gäller att förebereda sig på bästa möjliga sätt – och det har vi gjort inför morgondagen, säger Ardi Ajeti till vår tidning på fredagskvällen.

Mittfältsmotorn Filip Jägerbrink är avstängd.

Vilka saknas i övrigt?

– Johan Arvidsson har varit lite sjuk, så där har vi ett frågetecken inför matchen. Förhoppningsvis kan han vara med i truppen och sitta på bänken. Vi får se vilket svar vi får i morgon. Annars är alla spelklara och taggade.

Har det spökat för er på det mentala planet i de två senaste matcherna?

– Nej, jag tycker ändå att vi var bra i första halvlek mot Österlen. Vi tog ledningen, men släppte sedan in ett enkelt mål. Kanske handlade det om lite underskattning inför andra halvlek. Vi bjöd på tre mål på fasta situationer – och det är inte bra. Då förlorar man.

”Vi har vuxit som lag efter insatsen mot Åtvidaberg”

– Mot Åtvidaberg var det en ren slump att vi åkte på ett rött kort och förblev mållösa. Vi tryckte tillbaka dem, trots att vi bara hade tio spelare. Vi gjorde en bra match – men det var en sådan dag då bollen inte vill in. Sedan är det klart att tre förluster på fyra matcher har påverkat oss på det mentala planet.

Men det har ni pratat igenom nu?

– Ja, det har vi gjort. Det är en match i taget som gäller nu. Vi har vuxit som lag efter insatsen mot Åtvidaberg, säger Ardi Ajeti.

Foto: Freepik (bilden på katten)

Dela gärna artikeln: