Oskarshamns AIK är tvåa i division 1-tabellen efter segern mot Karlskrona

Oskarshamns AIK ligger på andra plats i fotbollens division 1 södra, bakom fullpoängaren Värnamo, efter måndagskvällens 3–2-seger hemma mot Karlskrona.

OAIK, som spelade underbart bra fotboll under den första halvleken, tappade dock en 2–0-ledning.

Blekingelaget gick upp till 2–2 i andra halvlek. Men inhopparen Ludvig Holmertz frälste hemmalaget i den 87:e minuten.

Strax efter slutsignalen pratar ON med OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

Det blev en riktig pärs. Onödigt…

– Ja, det blev onödigt spännande, säger han.

Under de inledande 45 minuterna var OAIK numret större än gästerna. Karlskrona var bara på tillfälliga besök på offensiv planhalva.

Oskarshamn bjöd på en bländande fotboll – och allra piggast var högerforwarden Flamur Dzelili, som ersatte skadade Ylli Podrimcaku i startelvan.

”Det bästa”

Det var dock vänsterforwarden Peiman Eliassi som öppnade målkontot i den 32:a minuten (framspelad av Filip Jägerbrink).

I den 41:a minuten kom Flamur Dzelili fri.

Det slutade med en retur, som Filip Jägerbrink tog hand om.

2–0.

Det kunde ha stått 4–0 i paus.

Istället reducerade gästerna precis innan halvtidsvilan.

Agim Hasani beskriver den första halvleken som ”det bästa som han har sett Oskarshamns AIK spela” sedan han kom till klubben.

”Inte en lugn stund”

– Fram till 2–1-målet. Det var fantastiskt kul att se positionsbytena och farten. Vi hotade dem hela tiden. Vi gav dem inte en lugn stund.

I andra halvlek kände vi inte igen OAIK.

Blekingegänget blev inbjudna på allvar i matchen.

Och 2–2-målet kom efter ett försvarsmisstag i den 63:e minuten.

– I den här serien kan man inte slappna av en enda sekund. För då utnyttjar motståndarna det. 2–1-målet var ett psykologiskt viktigt mål för dem, som de kunde ta med sig in i halvtid. Det gav dem energi.

– I andra halvlek kom de nästan ut som ett nytt lag, säger Agim Hasani.

Karlskrona tog faktiskt över spelmässigt under en period.

– Jag är inte alls nöjd med andra halvlek.

Men OAIK har bevisligen den mentala styrkan som krävs för den här serien.

Hemmafavoriterna reste sig och avslutade fighten på ett imponerande sätt.

Lyckat inhopp

Med mindre än en kvart kvar av ordinarie tid ersatte Ludvig Holmertz Flamur Dzelili på högerkanten.

Och snacka om lyckat inhopp.

I den 86:e minuten fick han sulan på bollen precis framför målvakten, efter en passning från Peiman Eliassi.

3–2.

Totalt sett var det en rättvis seger. Helt klart. Onödigt spännande bara.

”Jäkligt bra”

– Det viktigaste är, trots allt, att ta en trepoängare. På de tre första matcherna har vi tagit sju av nio möjliga poäng. Det är jäkligt bra, säger OAIK-tränaren.

– Men det är svårt att glädjas fullt ut, eftersom det såg ut som det gjorde under den andra halvleken. Att vi kunde tappa spelet som vi hade i den första halvleken så radikalt gör att jag måste se om matchen redan ikväll och analysera vad det var som gick fel. Annars kan jag inte sova.

– Men visst känns det fantastiskt skönt med trepoängaren. Och det är psykologiskt viktigt att klara av att vinna när man har tappat en tvåmålsledning. Vi tar med oss det här. Det är en lärdom inför nästa match (borta mot Utsikten på lördag).

Det går inte att slappna av, för då hugger motståndarna, betonar Agim Hasani, som delar ut extraplus till Flamur Dzelili efter vinsten mot Karlskrona.

”Fantastisk”

– I första halvlek var han fantastisk. Han ägde sin kant och fick sin ytterback utbytt i halvtid. Då har man gjort ett jäkligt bra jobb. Han mattades av lite i andra halvlek. Men det är förståeligt. Det är länge sedan han spelade en hel match från start. Han var jättebra.

– Alla de offensiva pjäserna var fantastiskt bra, speciellt i första halvlek. Men Flamur var den som utmärkte sig.

– Vi har sparkapital vid sidan om – och det märktes idag. Ludvig kom in och gjorde ett matchavgörande mål.

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

Pierre Stjernfeldt

OAIK-jubel.
Högerforwarden Flamur Dzelili gjorde en fantastiskt bra match. Framför allt under den första halvleken.
Filip Jägerbrink har precis gjort 2-0.
Peiman Eliassi, nummer 99, öppnade målkontot i den 32:a minuten.