Ettan, södra

Omgång 28

Assyriska IK – Oskarshamns AIK 2-1 (1-1)

Mål OAIK: Zakaria Sawo

Med allra största sannolikhet dog Oskarshamns AIK:s dröm om en plats i Superettan i Jönköping i och med 1-2 (1-1) mot Assyriska. Hemmalaget avgjorde med matchens sista spark.

– Det är helt makalöst, vi har verkligen inte marginalerna på vår sida idag, suckar Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Båda lagen var i behov av tre poäng.

Assyriska för att ta sig över nedflyttningsstrecket och Oskarshamns AIK för att sätta press på de andra lagen inför slutomgången.

Hemmalaget började piggt men ganska snart tog OAIK över spelet alltmer. Man skapade också ett antal hyfsade chanser.

Det var dock hemmalaget som först skulle spräcka nollan. Viktor Krüger nickade undan ett inlägg men bollen hamnade hos en motståndare som kunde sätta 1-0 förbi en chanslös Michael Hartmann i OAIK-målet.

Hartmann, som nyss kritat på ett nytt tvåårskontrakt med OAIK, svarade lite senare för en vacker räddning på ett långskott.

”Helt okej”

Det skulle komma en kvittering och den var frukten av ett vackert anfall. Johan Arvidsson fick en djupledsboll, hann före målvakten och passade Zakaria Sawo som fick öppet mål fram till 1-1. Ett av Sawos enklare mål i karriären.

Det var oavgjort i paus och hos gästerna var man ganska nöjd med halvleken.

– Vi gör en helt okej första halvlek och efter vår kvittering tycker jag vi tar över matchen, säger Ardi Ajeti.

OAIK började andra halvlek på ett bra sätt men tio minuter in fick Olle Lindqvist direkt rött kort. En frilägesutvisning.

– Tyvärr är det en sekvens där vi slarvar och tappar boll som leder till kontringen, vi ska inte behöva hamna i den situationen, menar Ardi Ajeti.

”Står upp väldigt bra”

– Sedan tycker jag att vi står upp väldigt bra tio mot elva och vi skaffar oss flera bra lägen att sätta dit bollen. Vi har också en situation där vi tycker att vi skulle ha fått en straff.

OAIK försökte verkligen att få in det välbehövliga segermålet och att man var en man kort märktes inte mycket av.

Så på övertid fick hemmalaget till lite tryck mot OAIK-målet. Först träffade man ribban men bara halvminuten senare, efter en hörna, kom segermålet. Klockan stod då på 95 minuter och det blev i princip det sista som hände i matchen.