Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns AIK förlorade på övertid – drömmen om Superettan (nästan) borta

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

Ettan, södra

Omgång 28

Assyriska IK – Oskarshamns AIK 2-1 (1-1)

Mål OAIK: Zakaria Sawo

OSKARSHAMN

Med allra största sannolikhet dog Oskarshamns AIK:s dröm om en plats i Superettan i Jönköping i och med 1-2 (1-1) mot Assyriska. Hemmalaget avgjorde med matchens sista spark.

– Det är helt makalöst, vi har verkligen inte marginalerna på vår sida idag, suckar Oskarshamns AIK:s assisterande tränare Ardi Ajeti.

Båda lagen var i behov av tre poäng.

Assyriska för att ta sig över nedflyttningsstrecket och Oskarshamns AIK för att sätta press på de andra lagen inför slutomgången.

Hemmalaget började piggt men ganska snart tog OAIK över spelet alltmer. Man skapade också ett antal hyfsade chanser.

Det var dock hemmalaget som först skulle spräcka nollan. Viktor Krüger nickade undan ett inlägg men bollen hamnade hos en motståndare som kunde sätta 1-0 förbi en chanslös Michael Hartmann i OAIK-målet.

Hartmann, som nyss kritat på ett nytt tvåårskontrakt med OAIK, svarade lite senare för en vacker räddning på ett långskott.

”Helt okej”

Det skulle komma en kvittering och den var frukten av ett vackert anfall. Johan Arvidsson fick en djupledsboll, hann före målvakten och passade Zakaria Sawo som fick öppet mål fram till 1-1. Ett av Sawos enklare mål i karriären.

Det var oavgjort i paus och hos gästerna var man ganska nöjd med halvleken.

– Vi gör en helt okej första halvlek och efter vår kvittering tycker jag vi tar över matchen, säger Ardi Ajeti.

OAIK började andra halvlek på ett bra sätt men tio minuter in fick Olle Lindqvist direkt rött kort. En frilägesutvisning.

– Tyvärr är det en sekvens där vi slarvar och tappar boll som leder till kontringen, vi ska inte behöva hamna i den situationen, menar Ardi Ajeti.

”Står upp väldigt bra”

– Sedan tycker jag att vi står upp väldigt bra tio mot elva och vi skaffar oss flera bra lägen att sätta dit bollen. Vi har också en situation där vi tycker att vi skulle ha fått en straff.

OAIK försökte verkligen att få in det välbehövliga segermålet och att man var en man kort märktes inte mycket av.

Så på övertid fick hemmalaget till lite tryck mot OAIK-målet. Först träffade man ribban men bara halvminuten senare, efter en hörna, kom segermålet. Klockan stod då på 95 minuter och det blev i princip det sista som hände i matchen.

”Det är tufft nu”

ARDI AJETI, ASSISTERANDE TRÄNARE I OAIK

– Det är tuff nu, men sådan är fotbollen. Det är bara att ta nya tag och så får vi försöka avsluta snyggt hemma mot Tvååker nästa lördag, avslutar Ardi Ajeti.

Ardi Ajeti, assisterande tränare i Oskarshamns AIK. Foto: Peter A Rosén

Efter lördagens matcher toppar nu Utsikten tabellen på 55 poäng. Skövde är tvåa på 54 poäng och Trollhättan trea på 53. Oskarshamns AIK har 51 poäng.

Utom räckhåll

Seriesegern är alltså utom räckhåll, men teoretiskt finns en liten chans på kval. Då måste Skövde förlora borta mot redan avsågade jumbon Linköping samtidigt som Trollhättan inte får vinna hemma mot Qviding.

Om alla resultat går rätt och Oskarshamns AIK vinner mot Tvååker tar man kvalplatsen på bättre målskillnad.

Men med tanke på höstformen måste Oskarshamns AIK till att börja med koncentrera sig på att ta en trepoängare. Om en vecka får vi facit.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS