Oskarshamns AIK genomför en förändring av strategin i anfallsspelet

Oskarshamns AIK genomför en förändring av strategin i anfallsspelet

2020-08-17 0 av Peter A Rosén


OSKARSHAMN

Tisdagskvällens match i Svenska cupen, borta mot division 2-laget Assyriska IF i Norrköping, blir högintressant – med tanke på att Oskarshamns AIK genomför en förändring av anfallsstrategin.

Oskarshamns-Nytt pratar med OAIK:s huvudtränare Agim Hasani på måndagskvällen. Han berättar att idén föddes på bussresan hem från Lund i lördags, där det blev förlust mot Torn (0-2). Det var fjärde förlusten i följd i söderettan för Oskarshamns del.

Hur ser justeringen ut?

– Vi måste skapa fler målchanser och hjälpa André (centerforwarden Reinholdsson) inne i boxen. Vid en viss punkt ska yttermittfältarna centreras. Sedan är det vissa löpningar som ska tas och platsrotationer, där ytterbackarna, yttermittfältaren och de offensiva innermittfältarna är involverade, ska genomföras. Fler spelare ska komma närmare mål och närmare André, berättar Agim Hasani.

– Det ska bli intressant att testa detta och se hur vi löser det.

Vem kom på idén om en förändring?

– Jag och Fredrik (assisterande tränaren Bägerfeldt) kom på den tillsammans. Vi tror att det kan bli bra. Det är en justering som kittlar lite.

Hur känns det att spela en cupmatch nu när seriespelet är så viktigt för er?

– Just den här cupmatchen kommer väldigt lägligt för oss. För att kunna bryta den negativa trenden behöver vi spela fler matcher, så att vi kan ta oss tillbaka till det vinnande spåret igen. Gör vi flera mål och vinner mot Assyriska, så kommer spelarna att få självförtroende av det.

– Svenska cupen fungerar även som ett bra skyltfönster för spelarna. Tar vi oss vidare till nästa omgång, så kan vi få möta ett lag från superettan eller allsvenskan. Det vore jäkligt roligt att få möta ett allsvenskt lag.

Vad vet du om Assyriska?

– För första gången på länge vet jag inget om vårt motståndarlag. Men vi fokuserar på vårt eget spel, säger Agim Hasani.

Assyriska ligger i botten av division 2 södra Svealand, efter en vinst på fyra omgångar.

I OAIK saknas Ylli Podrimcaku (ryggproblem), Peiman Elisassi (nyckelbensskadad), Hannes Johansson (sjuk) och Melvin Coudret (inte tillgänglig).

Kalmar FF-lånen får inte vara med. Men de kan vara klara till nästa cupomgång, i och med att de är på väg att lånas in för resten av säsongen, berättar Agim Hasani.

OAIK-laget mot Assyriska IF i Norrköping:

  • Målvakt: Gustav Nyberg.
  • Backlinje: Ludvig Holmertz, Anton Agebjörn, Daniel Hultqvist, Albin Olsson.
  • Mittfält: Karzan Eliassi, Filip Jägerbrink, Habib Askar.
  • Anfall: Maxime Sainte, André Reinholdsson, Flamur Dzelili.
  • Bänken: Hugo Lundberg, Oskar Robbertte, Seim Teklemariam, Luka Dobrijevic, Oskar Stejdhal och Mahdi Noori.

TEXT & FOTO

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se