Oskarshamns AIK kvitterade i slutet: 1-1 borta mot Lund

LUND/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK kvitterade till 1-1 i den 85:e minuten borta mot Lunds BK på lördagseftermiddagen.

Flamur Dzelili spelade fram till Oskar Stejdahl, som tryckte in bollen från sin fria position inne i straffområdet.

”Vi får vara nöjda med en poäng. Men det var surt att vi inte fick in en boll till”, säger han till Sport-Expressen Play strax efter slutsignalen.

I intervjun med Sport-Expressen Play berättar Oskar Stejdahl om målet.

”Jag klackade tillbaka bollen till Dzelili, som spelade tillbaka till mig. Jag försökte bara få in bollen. Det var skönt att se att den gick in. Det var ett fint anfall. Och det var mitt första mål på länge. Gutt.”

Oskar Stejdahl konstaterar att OAIK gick ner sig efter Lunds ledningsmål i den första halvleken.

”Vi började hitta på saker som vi inte ska göra. Men det blev bättre i andra halvlek”, säger han till Sport-Expressen Play.

Nästa seriematch spelas hemma mot Tvååker kommande lördag.

”Då gäller det att vi kör på under hela matchen och inte bara i andra halvlek”, säger Oskar Stejdahl till Sport-Expressen Play.

”En styrka i sig”

– Det hade varit tufft att åka härifrån med noll poäng. Vi är nöjda med en poäng. Det är en styrka i sig att komma tillbaka och kvittera i slutet för andra matchen i följd, säger OAIK:s huvudtränare Agim Hasani.

– Nästa lördag har vi en sexpoängsmatch hemma mot Tvååker. Då är det tre poäng som gäller.

Sena kvitteringar bygger upp självförtroendet…

– Ja, absolut. Och utöver deras 1–0-mål idag, så släppte vi inte till så många chanser. Men vi får jobba hårt för våra egna mål. Det vore skönt om vi kunde få med oss något skitmål någon gång, säger Agim Hasani.

Det ropades på offside i Skånelägret när Oskar Stejdahl kvitterade...

– Jag är van vid att det mesta går emot oss, så jag väntade på att målet skulle blåsas bort för offside. Men den signalen kom inte – och det kändes jävligt skönt.

Oskar Stejdahl var i linje med försvaret.

– Synd att vi släppte in tidiga mål både mot Utsikten och Lund – med tanke på att vi har någon växel till att lägga in i andra halvlek. Det var så vi vann våra matcher i början av säsongen. Vi höll tätt i början – och sedan visste vi att vi skulle orka mer än motståndarna i andra halvlek.

– Hade det stått 0–0 i halvtid idag, så tror jag att vi hade vunnit.

Flamur Dzelili gjorde ett piggt inhopp…

– Ja, han har en tendens att köra slut på sig för tidigt i matcherna. Han har maximal fart hela tiden. Därför fick han, återigen, komma in och röra om i grytan när motståndarna är lite tröttare.

Men han fick kliva av i slutet. Hur är det med honom?

– Han har dobbmärken på ena knäet efter en smäll. Det är svullet och han har jäkligt ont nu – men förhoppningsvis är det en mjukdelsskada. Vi får hoppas att han är tillbaka igen efter lite vila, säger Agim Hasani, som delar ut extraplus till Flamur Dzelili och Oskar Stejdahl efter fighten i Lund.

Semifinal på tisdag

– Oskar spelade upp sig i andra halvlek och gjorde ett välförtjänt mål.

På tisdag spelar OAIK semifinalen i Toyota cup (mer känd som Smålandscupen). Division 4-laget Hvetlanda väntar på bortaplan.

– Nu när vi har kommit så här långt, så siktar vi på att gå till final, säger OAIK-tränaren.