Oskarshamns AIK:s huvudtränare Agim Hasani: ”Jag är oerhört besviken och ruskigt förbannad”

Oskarshamns AIK:s huvudtränare Agim Hasani: ”Jag är oerhört besviken och ruskigt förbannad”

2022-04-30 Av av Peter A Rosén

Annons: Smålandshamnar

OSKARSHAMN

Fotboll

Ettan Södra

Oskarshamns AIK – Lunds BK 2–2 (1–0)

Mål OAIK: Zakaria Zawo, Måns Söderqvist (straff).

– Jag är oerhört besviken och ruskigt förbannad, rent ut sagt, på att vi satte oss i ett läge där vi tvingades jaga en kvitteringsboll på hemmaplan. Vi tappade all struktur, efter att ha haft total kontroll i första halvlek. Det är länge sedan jag var så här förbannad efter en match. Det här vill jag inte uppleva igen, på ett bra tag, säger Oskarshamns AIK:s huvudtränare Agim Hasani efter 2–2-matchen mot Lunds BK på lördagen.

Sättet OAIK agerade på i andra halvlek är ”oacceptabelt”, understryker han när lokaltidningarna pratar med honom efter slutsignalen.

Vi börjar med 1–1-målet:

– I halvtid påminde vi varandra om att vi ska försvara framåt. Vi skulle inte bli passiva. Men det var precis det vi blev i hela andra halvlek. Vi sjönk ner i stället för att vara modiga och ta försvarsspelet och duellerna. Vi blev fega rent ut sagt.

Gästerna gjorde 2–1 på en straff.

”Att de får en straff när bollen är 25 meter därifrån känns jävligt tungt”

OAIK-TRÄNAREN AGIM HASANI

– Som kapten (mittbacken Anton Agebjörn) ska du inte utsätta dig för sådana situationer. Det är inte första gången. Nu måste man ha lärt sig att man inte tar en sådan jävla straff när det står 1–1 hemma. Jag är ruskigt förbannad på den situationen. Att man går in i den fällan. Jag såg att det hände något i straffområdet – och sedan puttade Agebjörn till en spelare. Jag vet inte hur reglerna är fullt ut – men när bollen inte ens är i närheten, så borde det kanske ha varit indirekt frispark i straffområdet i stället – det säger jag utan att ha full koll på det. Att de får en straff när bollen är 25 meter därifrån känns jävligt tungt.

– Jag får en knuff av en spelare och frågar vad han håller på med och ger tillbaka. Domaren anser att jag knuffar honom i ansiktet. Linjedomaren ser båda situationerna, jag tycker man får ge en och ta en. Visst, det är klumpigt av mig, men jag tycker den är fruktansvärt billig, säger Anton Agebjörn till Oskarshamns-Tidningen.

OAIK-tränaren Agim Hasani. Foto: Peter A Rosén

– Det är ruskigt orutinerat av en sådan rutinerad spelare att göra en sådan sak i straffområdet, säger Agim Hasani, som konstaterar att OAIK ändå gjorde en bra förstahalvlek.

”Det kan inte bara vara jag, jag, jag som ska göra saker och ting ute på planen. Vi är ett fotbollslag där elva individer ska samarbeta och samspela för att vinna matchen”

AGIM HASANI

– Vi hade ett klivande försvarsspel och vi gav dem inte ens en millimeter. Vi var där direkt och vann boll. Det var för mycket enmansshower i andra halvlek. Det är ett lag som vinner matcher. Om det är något som man ska ta med sig från den här matchen, så är det att laget kommer före jaget. Det kan inte bara vara jag, jag, jag som ska göra saker och ting ute på planen. Vi är ett fotbollslag där elva individer ska samarbeta och samspela för att vinna matchen.

Agim Hasani konstaterar att OAIK borde ha dödat matchen under den första halvleken.

Hade ni gjort mål på straffen i första halvlek (vid ställningen 1–0), så hade nog matchen varit avgjord…

– Ja, då hade det definitivt varit avgjort, säger Agim Hasani.

– Nu får vi analysera och prata om det här – sedan får vi hoppas att det fastnar någonstans, så att vi inte gör om samma misstag igen.

Mittfältaren Tamaz Tsetskhladze lämnade planen med smärtor i slutet av den första halvleken.

– Han är på sjukhuset. Vi får se om det är ett brutet revben eller något sådant, säger Agim Hasani.

Läs en intervju med OAIK:s poängräddare Måns Söderqvist här.

Här är tabellen.

OAIK möter Tvååkers IF på bortaplan kommande lördag.

Dela gärna artikeln: