Oskarshamns AIK:s poängräddare Måns Söderqvist: ”Vi kan betydligt bättre”

Fotboll

Ettan Södra

Oskarshamns AIK – Lunds BK 2–2 (1–0)

Mål OAIK: Zakaria Zawo, Måns Söderqvist (straff).

Oskarshamns AIK ledde med 1–0 efter knappt fem minuter och var ett stolpskott ifrån 2–0.

I andra halvlek vände gästande Lunds BK till 1–2.

Men Måns Söderqvist räddade en pinne när han skickade in 2–2 på en straffspark i den 73:e minuten.

Måns Söderqvist kvitterade till 2-2 på en straff i den 73:e minuten. Foto: Peter A Rosén

ON pratar med den 29-årige Emmabodasonen Måns Söderqvist efter slutsignalen.

– Jag tycker att vi började bra. Vi kunde ha avgjort matchen efter 15–20 minuter. Vi hade många bra lägen och spelade verkligen för att göra mål. Sedan drog vi ner tempot alldeles för mycket – både i vår press och i vårt offensiva spel. Och då gick det lite för långsamt, säger han.

Zakaria Sawo nickade in 1–0-bollen på en hörna i den fjärde minuten – och åtta minuter senare fick han chansen att göra 2–0 på en straff. Men bollen tog i målvaktens högra stolpe.

Sekunden senare får Zakara Sawo och OAIK en straff. Sawo sköt dock i stolpen. Foto: Peter A Rosén

Det känns som att det hade varit avgjort om det hade blivit mål på den straffen…

– Ja, men det var inte bara den – vi hade fler lägen som vi kunde ha gjort mål på. Straffar missar man ibland. Så fungerar fotbollen – men vi spelade bra just då, så det var synd, säger Måns Söderqvist.

OAIK tappade spelet fullständigt i den andra halvleken – och gästerna kunde kvittera i den 56:e minuten.

Tre minuter senare gjorde de 1–2 på en straff.

”Starkt av oss att komma igen. Det tar vi med oss”

MÅNS SÖDERQVIST, ANFALLARE I OAIK

– Jag vet inte ens vad domaren blåste för där, om jag ska vara ärlig. Men det var starkt av oss att komma igen. Det tar vi med oss. Vi får vara nöjda med att vi tog en poäng, med tanke på hur matchen utvecklade sig. Men vi kan betydligt bättre. Vi har en del att slipa på, säger Måns Söderqvist, som konstaterar att Lund är ett lag som OAIK ska slå.

– Men i den här matchen var vi inte tillräckligt bra för att göra det.