Oskarshamns AIK:s tränare efter söndagens förlust: ”Jag är väldigt besviken”

ESKILSTUNA/OSKARSHAMN

Oskarshamns AIK svarade för en svag avslutning i cupspelet när man föll med 1-4 (1-4) borta mot superettanlaget AFC Eskilstuna.

Jag är väldigt besviken, det var absolut ingen bra prestation av oss idag, säger OAIK:s tränare Agim Hasani.

Båda lagen stod inför den sista omgången på noll poäng efter förluster mot gruppens övriga lag AIK och Hammarby.

Det enda matchen i Eskilstuna gällde var vilket lag som skulle undvika jumboplatsen i gruppen.

Hemmalaget tog ledningen tidigt genom OAIK-bekantingen Alexander Ahl Holmström som var utlånad till OAIK från Kalmar FF en period 2019 och gjorde en handfull matcher för klubben.

Det skulle komma mer från Holmström men OAIK lyckades trots hackande spel få till en kvittering genom Filip Jägerbrink mitt i den första halvleken.

”Nu jäklar”

– Då tänkte man att ”nu jäklar” kan vi ta tag i den här matchen och vi har faktiskt läge till att göra 2-1, men sedan vet jag inte vad vi håller på med, suckar Agim Hasani.

– Vi stressar för mycket med bollen, tar bara tre-fyra pass innan vi slår bort bollen. Jag fick skrika på spelarna att ta det lugnt, det ska jag inte behöva påminna dem om. Spelarna är så pass mogna att de ska kunna lösa situationer på egen hand ute på planen.

OAIK tappade både huvudet och matchen när AFC gjorde tre mål mellan den trettionde och trettiosjunde minuten, två av dem signerade Alexander Ahl Holmström.

”Riktiga skitmål”

– Vi gör saker som vi inte pratat om, man försöker hitta på egna lösningar och vi gör definitivt inte det vi har tränat på, säger Agim Hasani.

– Spelarna sätter varandra i svåra lägen och alla fyra målen är egentligen väldigt billiga, riktiga skitmål.

Underläge med 1-4 i paus blev också slutresultatet trots att OAIK hade chansen att hyfsa till siffrorna.

”Jag hoppas att det här blir en liten väckarklocka för oss. Spelarna måste tänka igenom sina insatser – man måste kunna hitta en jämn nivå i både träning och matcher oavsett om det är AIK, Hammarby eller en nykomling i division ett som man möter”

OAIK-TRÄNAREN AGIM HASANI

– Jag hoppas att det här blir en liten väckarklocka för oss. Spelarna måste tänka igenom sina insatser – man måste kunna hitta en jämn nivå i både träning och matcher oavsett om det är AIK, Hammarby eller en nykomling i division ett som man möter.

Det blev alltså tre raka förluster i cupens gruppspel: 1-2 mot AIK, 0-3 mot Hammarby och idag 1-4 mot AFC Eskilstuna.

– Sammanfattningsvis så var AIK-matchen bra, vi har fina intentioner där. Sedan är vi med och gör det okej mot Hammarby, vi har chanser att göra mål även där men går ner oss sista halvtimmen. Tyvärr fortsätter vi gå ner oss i dagens match så tyvärr har prestationen gått åt fel håll.

”Ska vara mål”

– Vi borde ha gjort betydligt för mål sett till de chanser vi haft. Idag bränner vi två hundraprocentiga lägen i andra halvlek – där ska det vara mål.

I veckan gjorde OAIK klart med två nya spelare. Målvakten Michael Hartmann från finska FC Haka och anfallaren Sadmir Zekovic från Utsikten.

– Hartmann ökar konkurrensen på målvaktssidan och Zekovic är en rutinerad spelare som vi kommer att få mycket nytta av i år, säger OAIK-tränaren som gärna ser fler nyförvärv innan seriepremiären.

– Vi är ganska tunna på ytterforwards-, centrala mittfälts- och mittbackspositionerna. Så jag hade gärna sett fler värvningar. Stefan (sportchefen Johansson, reds. anm.) har koll på den biten.