Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

”Oskarshamns kommun är rutten och jag vet att fler har blivit behandlade som skit”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Ytterligare en undersköterska har hört av sig till Oskarshamns-Nytt.

Hon berättar att hon sade upp sig för några år sedan, på grund av en flytt.

”Det blev inte så mycket jobb dit jag flyttade, så efter något år ringde jag upp bemanningen, men då blev det tvärstopp. Jag skickade mejl på mejl. En del fick jag svar på, men de flesta blev det inget svar på”, säger undersköterskan, som vill vara anonym i artikeln.

”Fick inget svar”

”Jag försökte till och med boka en tid, men fick inget svar. Man kan ju tycka att de ska svara på mejl i alla fall. Det är det minsta man kan göra. Så ja, Oskarshamns kommun är rutten och jag vet att fler har blivit behandlade som skit”, säger undersköterskan, som berättar att hon har läst den senaste tidens artiklar i vår tidning, där undersköterskor har gått ut och kritiserat äldreomsorgen i Oskarshamns kommun på olika sätt.

Hur behandlade de dig innan, när du hade jobb inom Oskarshamns kommun?

”Jag kommer ihåg en gång när jag var sjuk. Då kom både min chef och HR-anställd och ifrågasatte min arbetsmoral. Hade då en dags intyg och var tvungen att ha sjukintyg från första dagen. Hade tid hos dem senare på dagen. Jag var nog hemma en hel del på grund av min chef. Hon hade sina favoriter, tyvärr.”

Hur ser du på att det fungerar så här inom Oskarshamns kommun?

”Jag tycker att det är tråkigt. Sedan tycker jag att det är en rättighet för de äldre att de ska bli förstådda och själva förstå vad de anställda säger. Vid något tillfälle så vägrade en anställd att göra en skinkmacka på grund av att hon inte fick röra något orent. Det hjälpte inte ens med handskar”, svarar undersköterskan.

Vad måste till för att saker och ting ska bli bättre i Oskarshamns kommun, tror du?

”De måste börja lyssna på de äldre och respektera deras åsikter. Det är inte rasistiskt att begära personal som pratar och förstår svenska. Sedan är det ju A och O att lyssna på dem som sliter som djur i äldreomsorgen.”

TEXT

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS