Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

”Oskarshamns kommun faller i mina ögon”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Flytten inom äldreomsorgen i Oskarshamn kommer att genomföras – trots protesterna.

Och trots att vi befinner oss i ett ytterst prekärt smittläge under den rådande coronapandemin.

Sead Subasic berättar att flytten ska påbörjas på onsdag, den 13 januari.

Han har sin mamma på Solbacka – och hon är en av dem som nu tvingas att flytta från en lägenhet till en annan.

– Oskarshamns kommun faller i mina ögon. De kunde, åtminstone, ha väntat med detta till våren, då fler har fått covid-19-vaccin och smittspridningen inte är lika omfattande som den är just nu.

Vår tidning har tidigare skrivit om flytten i ett flertal artiklar. Äldre medborgare på Solbacka ska flytta till nya lägenheter på samma boende – för att ge plats åt dem som idag finns på korttidsboendet Zafiren i Kristineberg.

”Måste vara krångligt”

– Man kan undra varför inte de på Zafiren kunde flytta direkt till de nya lägenheterna, så att min mamma – med flera – hade sluppit att flytta. Allt är så ologiskt. Men det får tydligen inte vara enkelt. Det måste uppenbarligen vara krångligt, av någon anledning. Vi har inte fått någon bra förklaring, säger Sead Subasic.

Han och Carina Lindestål, som har sin pappa på Solbacka, har anmält Oskarshamns kommun till Inspektionen för vård och omsorg (IVO), förvaltningsrätten och Justitieombudsmannen (JO) – bland annat med anledning av att beslutet om flytten togs utan att någon konsekvensanalys genomfördes.

Sead Subasic och Carina Lindestål fick dessutom ingen information om flytten förrän långt in i december, då båda lokaltidningarna hade börjat skriva om frågan.

”Förmodligen ville kommunen genomföra flytten ostört”

SEAD SUBASIC

– Förmodligen ville kommunen genomföra flytten ostört, säger Sead Subasic, som dock betonar att han är nöjd med planlösningen i den nya lägenheten som hans mamma ska flytta in i.

– Men kommunen borde ha gått ut med informationen mycket tidigare. Då kunde vi ha skickat in anmälningarna till JO, IVO och förvaltningsrätten mycket tidigare.

Har ni fått någon ursäkt från någon kommunrepresentant?

– Nej, de har bara beklagat att det blev som det blev.

Sead Subasic och Carina Lindestål har även ifrågasatt hanteringen av de nuvarande hyreskontrakten.

– Det är tre månaders uppsägningstid, men kontrakten sades inte upp tre månader innan flytten. Vi har dock bara fått information om att de gamla kontrakten upphör och att vi ska få nya kontrakt som ska börja gälla från och med den 1 februari, säger Sead Subasic.

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS