Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Oskarshamns kommun har i nuläget inga planer på att stänga skolorna

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

I nuläget har inte Oskarshamns kommun några planer på att stänga skolorna.

På fredagen skickar Oskarshamns-Nytt några frågor, via e-post, till Maria Ihse, som är kommunikationschef på tillväxt- och näringslivskontoret.

Hur ser ni på det här med skolorna, med anledning av coronaviruset? Tänker ni stänga skolorna? Vilka rekommendationer har ni till föräldrar och elever i nuläget?

”Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi planerar inte att stänga skolorna just nu. Skolor omfattas inte heller av det förbud som regeringen infört om allmänna sammankomster med fler än 500 deltagare.”

Vidtar ni några andra åtgärder, i allmänhet, med koppling till coronaviruset?

”Oskarshamns kommun har vidtagit åtgärder och är förberedda om läget skulle ändras. Vi följer landets experter och ansvariga myndigheters rekommendationer i hanteringen, och samverkar med kommuner och myndigheter i länet. Vår prioritet är att säkerställa att vi kan upprätthålla våra verksamheter samt att skydda riskgrupper. Säkerhetsavdelningen och kommunikationsavdelningen arbetar dagligen med att bevaka frågan, för att organisationen, våra medarbetare och våra invånare ska ha tillgång till den senaste informationen.”

Vilken krisberedskap har ni?

”Kommunens primära ansvar är att fullfölja den ordinarie verksamheten så långt det är möjligt, utifrån förutsättningarna och det som inträffat. Målet med arbetet är att få så korta avbrott som möjligt i samhällsviktiga funktioner och att samtidigt skapa förutsättningar för människor och verksamheter i kommunen att hantera den uppkomna situationen.”

”Om en kris inträffar börjar kommunens krisledning snabbt arbeta tillsammans med andra aktörer för att hantera händelsen så bra som möjligt och försöka minska konsekvenserna. För detta har vi en krisledningsplan som uppdateras minst varje mandatperiod.”

”Vi förbereder oss också för kriser bland annat genom att analysera vilka risker som är kända i kommunen. Riskerna sammanställs i kommunens Risk- och sårbarhetsanalys. Vi deltar i övningar från regionalt och nationellt håll, men har också egna mindre övningar och aktiviteter för att testa och upprätthålla vår organisations förmåga att hantera en kris”, svarar Maria Ihse.

TEXT

Peter A Rosén

peter@oskarshamns-nytt.se

Skolan i Påskallavik. FOTO: PETER A ROSÉN
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS