Oskarshamns kommuns medarbetare får varsitt presentkort på 400 kronor

Oskarshamns kommuns medarbetare får varsitt presentkort på 400 kronor

2020-08-20 0 av Peter A RosénOSKARSHAMN

Samtliga politiska partier i fullmäktige i Oskarshamns kommun har nu kommit överens om den femte överenskommelsen med koppling till coronakrisen.

Det rör sig om mer stöd till föreningar, fortsatt hjälp med inhandling för riskgrupper och presentkort till medarbetare.

”Sedan slutet av mars har kommunen erbjudit personer i riskgrupp hjälp med att handla. Stödet har varit uppskattat och kommunstyrelsen beslutar därför att insatsen ska fortsätta året ut. En halv miljon kronor öronmärks för detta”, skriver kommunen i ett pressmeddelande på torsdagen.

Får ytterligare två miljoner kronor

2Oskarshamns kommun beslutade tidigt att avsätta två miljoner kronor till föreningar som drabbats ekonomiskt av coronapandemins följder, exempelvis på grund av inställda evenemang. Nu avsätts ytterligare två miljoner kronor för perioden 1 juli till 31 december 2020.”

Presentkort till medarbetare

”Oskarshamns kommuns medarbetare har bidragit till att begränsa smittspridningen och hålla smittan utanför våra verksamheter. Som en uppskattning får alla medarbetare ett presentkort på Handel Oskarshamn på 400 kronor.  Detta gäller för alla som har arbetat under perioden 1 mars till 31 augusti, totalt runt 3 600 personer.”

”Det var i april som fullmäktige tog ett beslut om att kommunstyrelsen ska kunna använda 20 miljoner kronor för att vidta åtgärder med anledning av det nya coronaviruset.  I och med de nya insatserna har 13,3 miljoner kronor avsatts”, skriver kommunen.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se