Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö tog idag tredje raka VM-guldet: ”Känns jättebra”

Oskarshamnsbördiga Ebba Årsjö tog idag tredje raka VM-guldet: ”Känns jättebra”

2023-01-26 Av av Oskarshamns-NyttPARASPORT

Suveräna Ebba Årsjö tog idag sitt tredje raka VM-guld, den här gången i favoritdisciplinen storslalom. – Jag är så stolt över att kunna hålla ihop det, förra året körde jag ur i storslalomen men nu krigar jag mig kvar, säger en trött men glad Ebba Årsjö efter VM-guldet.

Den svenska alpina parastjärnan fortsätter imponera stort under VM i Espot, Spanien. Under torsdagen stod storslalom på schemat. En disciplin som under VM i Lillehammer förra året slutade med en snöplig urkörning. Nu ett år senare fick Ebba Årsjö revansch.

Bemästrade den tuffa backen

Med 2.51 sekunder att gå på från första åket kunde svenskan bemästrade den tuffa backen bäst även under det andra åket där hon drygade ut vinstmarginalen till hela 4.76 sekunder ner till tyska Anna-Maria Rieder. 

– Jag hade ett par missar som jag inte kan vara nöjd med men däremot kan jag vara stolt över att jag krigade mig kvar. Det känns jättebra såklart. 

Resultat

  1. Ebba Årsjö 
  2. Anna-Maria Rieder + 4.76 sek
  3. Andrea Rothfuss + 6.70 sek

VM avslutas på söndag

Aaron Lindström låg åtta efter det första åket, 2.60 sek, ifrån guldet och satte allt på ett kort i det andra. Trots ett bra andra åk tappade 22-åringen en placeringen i det andra och slutade därmed nia.    

För Arvid Skoglund blev det dessvärre inget andra åk efter att ha kört ur i det första. 

Nästa tävling väntar på lördag när herrarna ska ta sig an slalom. VM-veckan avslutas sedan på söndag med slalom för Ebba Årsjö och chans till att ta fyra av fyra medaljer under mästerskapet. 

Foto: Oscar Olsson/Parasport Sverige

Dela gärna artikeln med dina vänner:

Annonsera digitalt lokalt