OTROLIGT MEN SANT: 35-åring och 36-åring fick kallelse till förskoleklass

OTROLIGT MEN SANT: 35-åring och 36-åring fick kallelse till förskoleklass

2022-03-16 Av av Peter A Rosén

BLOMSTERMÅLA

En mamma i Blomstermåla blev ytterst förvånad när hon hämtade posten på tisdagen.

– Där kallades dottern till en förskoleklass – trots att hon bara fyller 2 år nu till sommaren.

– Jag pratade med rektorn och jag är tydligen inte den enda som har hört av sig i samma ärende. Något har blivit fel i deras register och hon bad mig att bortse från kallelsen och lovade att vi inte skulle bli av med någon dagisplats. Hon bad mig också att sprida informationen om att det har blivit fel och att de ska rätta till det, säger mamman till Oskarshamns-Nytt på onsdagen.

Hon lade ut en text i Facebookgruppen ”Blomstermåla – samverkan och info”.

”Det får en ju att undra hur många som är drabbade egentligen”

EN MAMMA I BLOMSTERMÅLA

– Av svaren att döma så har föräldrar till barn mellan 6 månader och 36 år fått en kallelse till förskoleklass på Krungårdsskolan. Det får en ju att undra hur många som är drabbade egentligen och vad som ligger bakom att det blev så tokigt.

I ett av inläggen i Facebookgruppen berättar en kvinna att hennes mamma, som är 67 år, fick ett meddelande om förskoleplats till hennes ”barn”, som är 35 och 36 år…

”Det stämmer att det har blivit fel i vårt utskick”

ANNIKA BERTLING, REKTOR PÅ KRUNGÅRDSSKOLAN I BLOMSTERMÅLA

Krungårdsskolans rektor Annika Bertling säger så här till vår tidning:

– Det stämmer att det har blivit fel i vårt utskick. Idag har jag inte svar på var det har gått fel. Enligt den information och de samtal jag tagit emot så har vi kallat till förskoleklass för dem som är 5 år och inte dem som fyller eller har fyllt 6 år. Jag fick reda på det först igår eftermiddag. Som ny rektor behöver jag höra med ansvarig administratör och biträdande rektor om vad som hänt och har inte ett exakt svar idag. Vi ber om att få återkomma i morgon med ett korrekt svar.

Foto: Freepik (genrebild)

Dela gärna artikeln: