OVÄDRET: Många utan ström i Oskarshamns kommun

OVÄDRET: Många utan ström i Oskarshamns kommun

2022-01-17 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMNS KOMMUN

Många har varit utan ström som en följd av ovädret.

För närvarande (19:30-tiden på måndagen) är dock bara 18 Eon-kunder i Oskarshamns kommun strömlösa.

För att ge kunderna strömmen åter arbetar just nu ett stort antal montörer med röjningsarbeten och reparationer efter stormen, som lämnade tusentals kunder utan ström på måndagsmorgonen. Under dagen sätts helikoptrar in för att ge en bättre överblick och stötta arbetet. E.ON uppmanar allmänheten att undvika nedfallna ledningar”, skriver Eon i ett pressmeddelande.

– Ett stort antal träd har fallit på ledningar. Röjningsarbetet är mycket omfattande, utmanande och ibland farligt. Således är det för närvarande svårt att fastslå en tidpunkt då alla fått strömmen tillbaka. Felavhjälpningen till våra kunder har högsta prioritet. Med hänsyn tagen till säkerheten arbetar vi så snabbt vi kan för att våra kunder ska få strömmen åter, och hoppas på förståelse och tålamod, säger Peter Hjalmar, regionchef Syd.

”Arbetet sker i E.ONs nätområden söder om Norrköping. I morse saknade drygt 20 000 av E:ONs kunder ström, cirka hälften av dessa har under förmiddagen fått strömmen åter. Värst drabbat i nuläget är norra Skåne, östra Småland samt Kalmar län. Under natten blåste mycket hårda vindar längs med hela kusten, upp mot ca 25 meter per sekund. Lokalt vid västkusten, i Skåne och på Gotland uppnåddes stormstyrka”, skriver Eon.

E.ON uppdaterar den digitala avbrottstjänsten med uppdateringar och prognoser för felavhjälpningsarbetet så fort som ny information finns tillgänglig: Allt om strömavbrott samlat på ett ställe – eon.se

I Kalmar län som helhet saknar 855 Eon-kunder ström i skrivande stund.

Ovädret har också resulterat i att flera tågavgångar i länet ersätts med buss, rapporterar KLT (Kalmar länstrafik).

Oskarshamn Energi rapporterar om ett högspänningsfel, på grund av träpåfall, på flera olika linjer från Smerum upp till Baggetorpskvarn (sluttid 18:00 på måndagen, enligt den senaste prognosen).

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln: