På gång: Fårbo kan få en saluhall

På gång: Fårbo kan få en saluhall

2020-11-02 Av av Peter A Rosén

FÅRBO

Fårbo kan få en saluhall i Hela Sverige Oskarshamns regi.

Tidigare idag berättade vi att Coop kommer att lämna sin nuvarande lokal i Fårbo och flytta in i byggnaden där Marsöfiskaren hade verksamhet tidigare, på rastplatsen vid E22:an, där Sibylla och Qstar finns idag.

I den bästa av världar flyttar även en saluhall in i Coops nya lokaler till sommaren.

”Bästa läget”

– Vi är intresserade av att hyra in oss hos Coop. Vi har varit i kontakt med dem och visat vårt intresse. Det är det bästa läget som tänkas kan – det är toppen. Men vi tittar även på andra lokaler i kommunen, säger Ingrid Thornberg, som är sekreterare i Hela Sverige Oskarshamns styrelse.

Saluhallen skulle kunna dra igång sin verksamhet till sommaren, då det är tänkt att nya Coop i Fårbo ska slå upp portarna.

Men det hela kan också bli försenat om inte Coop får utrustningsleveranserna i tid. Coronapandemin har ställt till med en del trassel ute i Europa.

– Allt är i sin linda. Vi får diskutera med Coop och höra hur de tänker.

Att ligga granne med en Europaväg är förstås optimalt för en saluhall.

– Ja, folk kan svänga av för att äta, tanka och handla. Här finns det möjligheter.

Saluhallen, som har fått arbetsnamnet Skaffèriet, ska sälja närproducerat – både mat och hantverk – från Smålandskusten.

Tanken är att ett par personer ska jobba för Skaffèriet och att producenterna får lämna in sina varor och produkter som ska säljas. Sedan får de provision på försäljningen.

Nya jobb

I och med att satsningen leder till nya jobb, så kan Hela Sverige Oskarshamn få en del stöd. Från Tillväxtverket, exempelvis, som kan hjälpa till med ritningar och projektering till en lägre kostnad.

Vilka andra platser har ni tittat på?

– Vi har exempelvis tittat på ladorna vid Fredriksbergs herrgård i Oskarshamn – men där finns det jättemycket som måste göras innan man kan dra igång med en verksamhet. Rastplatsen i Fårbo är högst upp på vår önskelista, säger Ingrid Thornberg.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

Dela gärna artikeln: