Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Pär-Gustav Johansson (M): ”Slöseri med pengar”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”Idag hålls det årliga rådslaget om Kalmar läns livsmedelsstrategi. Planerna på ett Matens Hus, ämnet för en av fyra digitala idéverkstäder på rådslaget, fick i måndags svidande kritik av Hushållningssällskapet, som tycker att pengarna kan användas bättre”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande på tisdagen.

– Ledande personer i livsmedelsbranschen instämmer nu i vår kritik mot planerna på ett Matens Hus. Det borde mana regionmajoriteten till eftertanke. Ibland måste man som politiker ha modet att släppa en idé när en utredning inte kan visa på avsedd nytta och branschkunniga personer säger att den är ett slöseri med pengar. Skrota planerna på Matens Hus nu, säger Pär-Gustav Johansson (M), vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden och oppositionsråd.

Hushållningssällskapet säger att regionen istället bör satsa på det som redan finns för att utveckla Kalmar län som matlän. Vi håller med och avsatte pengar för det i ett förslag på Regionala utvecklingsnämnden i augusti och i vårt budgetförslag för nästa år.

– Majoriteten vill inledningsvis spendera 875 000 på en utlysning där hugade spekulanter får tävla om vem som ska få starta Matens Hus. Vi vill istället satsa pengarna på åtgärder riktade direkt mot näringsidkarna inom livsmedelsbranschen och som på riktigt tar tillvara på branschens utvecklings- och tillväxtpotential, säger Pär-Gustav Johansson.

GRAFIK

MODERATERNA

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS