Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Partiledaren Nooshi Dadgostar (V) besökte bruket i Mönsterås: ”Viktig roll”

ANNONS

MÖNSTERÅS

Vänsterpartiets partiledare, Nooshi Dadgostar, besökte Mönsterås Bruk i onsdags tillsammans med representanter från regionen och den lokala partiföreningen.

Vid besöket presenterade Mönsterås Bruk verksamheten och sitt hållbarhetsarbete för att uppnå klimatmålen. Idag nyttjar man sina restprodukter samtidigt som man producerar el av sin överskottsvärme. På sikt ska inga restprodukter deponeras eller gå till spillo.

”Skogsindustrin har en viktig roll i klimatomställningen”

NOOSHI DADGOSTAR (V), PARTILEDARE

– Skogsindustrin har en viktig roll i klimatomställningen och för mig är det viktigt att ta del av de framsteg som görs för att få ner utsläppen, men också diskutera vad som behövs för att vi ska snabba på processen ytterligare, säger Nooshi Dadgostar.

Vänsterpartiet ser positivt på hur bruket eftersträvar en cirkulär produktion. Det var tidigare okänt att de bland annat blandar in textilrester i en del av sin massaproduktion.

”Det är positivt att Nooshi väljer att komma till Mönsterås”

LENNART JOHANSSON (V)

– Det är positivt att Nooshi väljer att komma till Mönsterås i sin rundresa till Sveriges industrier, säger Lennart Johansson.

Vänsterpartiet i Mönsterås betonar att det är viktigt att klimathotet tas på allvar samtidigt som arbetsmiljön och ett rättvist samhälle måste prioriteras.

Foto: Vänsterpartiet

Nooshi Dadgostar och Christer Thörn, platschef på Södra Cell Mönsterås.
Richard Deichmann (V), Lena Granath (V), Lennart Johansson (V), Nooshi Dadgostar (V) samt Linda Fleetwood (V).
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS