Patrik Ekman körde hem silverpokalen i sprintserien

Patrik Ekman körde hem silverpokalen i sprintserien

2020-09-20 Av av Conny Blomander

LAXÅ/OSKARSHAMN

Första säsongen i svenska sprintserien blev en succé för Patrik Ekman, Oskarshamns RRC.

Patrik slutade totaltvåa i den trimmade 2150 cc-klassen.

I helgen kördes de två sista deltävlingarna och Patrik körde in som sexa igår och på tredje plats idag.

Patrik har kört sin Opel Astra hela säsongen. Det enda problemet han hade var i Nyköping då slitytorna tog slut på däcken på dag två och Palle kom in på sjätte plats. Dagen innan vann han klassen med god marginal – när däcken hängde med.

”Nöjd”

– Sammantaget är jag nöjd med mina insatser, även den här helgen i Laxå. Det gick lite tyngre igår medan jag hade bättre flyt i körningen idag.

Det ska noteras att den sista totalsammanräkningen ännu inte är gjord. Patrik låg trea innan Laxå, 120 poäng efter totaltvåan, Niklas Blidberg, Ludvika MS.

Blidberg var inte med i Laxå och tack vare två tredjeplatser så gick Patrik om Blidberg och upp på andraplatsen.

”Detaljer kan förbättras”

Totalt vann Jonas Skoglund, Finnskoga MK. Han vann även båda tävlingarna i helgen.

–Detta var min debutsäsong i sprintserien så jag är självklart nöjd. Nu får jag se vad jag kan göra med bilen över vintern för att få ännu bättre egenskaper. Trimma motorn mer får jag inte utan det är andra detaljer som kan förbättras, som till, exempel jag, säger Patrik Ekman och skrattar.

TEXT & FOTO

Conny Blomander

conny@oskarshamns-nytt.se

I helgen kördes den sisa deltävlingarna i svenska sprintserien. Patrik Ekman, Oskarshamns RRC, tog klivet upp till silverplatsen i sammandraget.

Dela gärna artikeln: