Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Paweł Przedpełski förstärker Dackarna

ANNONS

MÅLILLA/OSKARSHAMN

Polacken Paweł Przedpełski går in i Dackarna till morgondagens och onsdagens semifinaler mot Indianerna.

Dackarna börjar borta och går för att ha ett en bra ”halvtidsledningen” till onsdagen.

 Paweł både vill och kan åka alla matcher vi har kvar av säsongen. Han har fullt fokus på Dackarna, säger Peter Karlsson på klubbens hemsida.

Indianerna plockar in de båda GP-åkarna Niels-Kristian Iversen och Max Fricke. Niels-Kristian är en bergochdalbaneåkare med en mycket ojämn nivå. I semifinalen med sitt Gorzow borta mot Frickes Wroclaw nollade Iversen medan Fricke bara fick ihop fyra poäng. I GP-serien har ingen av dem övertygat.

Paweł Przedpełski har haft en hyfsad säsong i Częstochowa – Częstochowa som hamnade på femteplats i Ekstraliga, precis utanför slutspelet – och blir ett klart tillskott för Dackarna.

”Betydligt starkare”

– Det är klart att vi blir betydligt starkare när Paweł kommer in i startsexan. Han har haft en bra säsong även om han haft det lite tuffare mot slutet. Men de kraven vi kan ställa på honom kan vi inte göra på Theo eller Avon, säger Peter Karlsson på Dackarnas hemsida.

– Det självklart för mig att ha kvar stommen med Oliver, Jacob, Frederik och Hans, plus Joel som fick till det bra i senaste matchen. Jag har valt att fortsätta tro på Joel. Det krävs inte att han tar tio poäng framöver, men det krävs att han tar poäng. Det finns flera anledningar till att det gick bra för honom senast och jag hoppas att han kan bygga på det. Nu har vi fem man som vi vet levererar och Joel som vi hoppas ska leverera.

Det innebär att varken Maciej Janowski eller Patryk Dudek finns med i laget i kvartsfinalerna

– De kör GP-serien i Torun på fredag och lördag och deras polska lag är kvalificerat för slutspel. Det är faktorer som jag känner påverkar Dackarna negativt i det här läget, säger Peter Karlsson till klubbens hemsida.

Lagen:

INDIANERNA: 1. Niels-Kristian Iversen 2. Joel Andersson 3. Pontus Aspgren 4. Max Fricke 5. Jonas Jeppesen 6. Ludvig Lindgren 7. Jonathan Grahn.

DACKARNA: 1. Jacob Thorssell 2. Paweł Przedpełski 3. Frederik Jakobsen 4. Hans Andersen 5. Oliver Berntzon 6. Joel Kling 7. Theo Johansson.

TEXT

CONNY BLOMANDER

conny@oskarshamn-nytt.se

Dackarna tar in polacken Pawel Przedpelski till veckans kvartsfinaler mot Indianerna. FOTO: DACKARNA

GRAFIK

DACKARNA

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS