Peter Wretlund (S): ”Enorm satsning”

Peter Wretlund (S): ”Enorm satsning”

2021-04-16 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Idag presenterar S-ledda regeringen en proposition med den största ekonomiska ramen någonsin för transportinfrastrukturåtgärder. Det är viktiga investeringar som bygger Sverige starkt och hållbart för framtiden”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på fredagen.

– Detta är en historisk satsning på resande och pendling och en enorm satsning på samhällsbygget. Det sätter ramarna för en otrolig utveckling i hela landet. Vi i Region Kalmar län kommer i det fortsatta arbetet att kämpa för våra regionala banor, vägar och hamnar, säger kollektivtrafiknämndens ordförande Peter Wretlund (S). (Bilden)

 ”Vi vill det ska bli enklare och gå snabbare att ta sig till skolan och jobbet genom tåg, bil och kollektivtrafik i Region Kalmar län”

ANGELICA KATSANIDOU (S), ORDFÖRANDE I REGIONSTYRELSEN

”De ekonomiska ramarna föreslås ligga på 799 miljarder kronor för att underhålla och utveckla vägar och järnvägar under åren 2022–2033, vilket är en ökning på 176,5 miljarder kronor jämfört med perioden 2018–2029. Det här är den största ekonomiska ramen någonsin för att bygga vägar och järnvägar”, skriver Socialdemokraterna.

– Med de ekonomiska ramarna på plats fortsätter vi påverkansarbetet för att lyfta våra regionala objekt. Vi vill det ska bli enklare och gå snabbare att ta sig till skolan och jobbet genom tåg, bil och kollektivtrafik i Region Kalmar län, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

Angelica Katsanidou (S), ordförande i regionstyrelsen.

FOTO

SOCIALDEMOKRATERNA

Dela gärna artikeln: