Peter Wretlund (S): ”Han sänker sig till en väldigt låg nivå när han pratar om att plurra och så vidare”

Peter Wretlund (S): ”Han sänker sig till en väldigt låg nivå när han pratar om att plurra och så vidare”

2022-08-25 Av av Peter A Rosén
LÄNET

– Det är uppenbart att Peter Wretlund (S) ljuger, sa regionrådet Jimmy Loord (KD) efter att ha läst en artikel i Oskarshamns-Nytt, där Peter Wretlund uttalar sig om Kristdemokraternas länsfärdtjänstförslag (läs mer om det här).

Hur reagerar Peter Wretlund på detta?

Vi ställer frågan.

– Till att börja med så tycker jag att han sänker sig till en väldigt låg nivå i sin argumentation när han pratar om att plurra och så vidare. Kristdemokraterna som brukar vara oerhört känsliga när det kommer till vissa ord – käpphäst och rutinerad räv, exempelvis. Med tanke på det så tycker jag att Jimmy Loords ordval hamnar på en väldigt, väldigt låg nivå. Han har sänkt debattnivån ordentligt, svarar Peter Wretlund.

”I sak kan vi konstatera att Kristdemokraterna inte har finansierat detta”

PETER WRETLUND (S), REGIONRÅD OCH ORDFÖRANDE I KOLLEKTIVTRAFIKNÄMNDEN I REGION KALMAR LÄN

Han fortsätter:

– I sak så kan vi konstatera att Kristdemokraterna inte har finansierat detta. Det hävdar jag fortfarande – och vi har i dag en så kallad särskild persontrafik, där vi försöker integrera funktionsrätten och människor med behov i den ordinarie kollektivtrafiken i så stor utsträckning som möjligt.

”På något sätt förnekar Kristdemokraterna tjänstemännens och expertisens kunskaper i de här sammanhangen”

– Vi ser det som en viktig del i samhället. De som inte klarar av att åka kollektivt har alla möjligheter i världen att få åka bil till olika platser i länet.

Jimmy Loord säger att Kristdemokraterna tog in 7 miljoner kronor i sitt budgetförslag för att kunna finansiera länsfärdtjänsten. Är det inte tillräckligt mycket pengar?

– Nej, våra tjänstemän har räknat fram att det skulle kosta omkring 13–14 miljoner kronor. På något sätt förnekar Kristdemokraterna tjänstemännens och expertisens kunskaper i de här sammanhangen. Kristdemokraterna sätter sina egna ekonomiska ramar för länsfärdtjänsten i stället. Och det är klart att då kan man ju få råd med det mesta här i livet, säger Peter Wretlund.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: