Peter Wretlund (S) reagerar starkt på Moderaternas utspel i Oskarshamns-Nytt

Peter Wretlund (S) reagerar starkt på Moderaternas utspel i Oskarshamns-Nytt

2022-09-10 Av av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

”Moderaterna kommer återigen med osanning. Det är förbluffande hur långt de är från verkligheten. Vi socialdemokrater står upp för hälsovalsmodellen och har inte några planer på att lägga ner några privata hälsocentraler som sköter sitt uppdrag. Vi har Sveriges nöjdaste patienter i Kalmar län och det bygger på att de får bra vård från våra offentligt ägda hälsocentraler, men också för att vi ställer höga krav på de privata aktörerna”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande på lördagseftermiddagen.

Partiet reagerade starkt på vad Malin Sjölander (M) och Carl Dahlin (M) sa till Oskarshamns-Nytt.

”För Socialdemokraterna är det viktigt att vi alla kan få en trygg, lättillgänglig vård när vi behöver. Region Kalmar läns hälsocentraler ska hålla en hög kvalitativ vård. Varje hälsocentral ska utvecklas med att erbjuda fast läkarkontakt, slopa patientavgifterna för dem över 65 år och öka tillgängligheten genom digitala lösningar och nya arbetssätt. Medarbetarna ska få satsningar på över 100 miljoner för att få bättre arbetsvillkor och löner”, skriver Socialdemokraterna.

”Det stora bekymret är vad som händer med vårt sjukhus”

PETER WRETLUND (S), REGIONRÅD

– Vårdvalet är en patientmakt som vi står upp för. Varje patient ska själv kunna välja var de vill få sin vård. Det stora bekymret är inte om det kommer läggas ned en hälsocentral i Oskarshamn, det stora bekymret är vad som händer med vårt sjukhus om antingen Moderaterna ska sälja ut det eller om det läggs ned i och med att Kristdemokraterna vill förstatliga sjukvården, säger Peter Wretlund, regionråd från Oskarshamn.

”Socialdemokraterna står upp för en stark välfärd där vi satsar för att lösa de utmaningar vi ser. Moderaternas lovade skattesänkning och svajande om hur det blir med vad som ska privatiseras skapar oro både hos oss och hos väljarna. Så det enda rimliga alternativet för stabilt styre med en långsiktig politik för hälsocentraler och länets tre sjukhus är en röst på Socialdemokraterna”, skriver partiet.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: