Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Peter Wretlund (S): ”Vi politiker har ett ansvar att sätta käbblet åt sidan och arbeta tillsammans”

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

LÄNET

”På tisdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden ska SCV-majoriteten i regionen yrka på att bejaka ett M/K-yrkande från kollektivtrafiknämndens sammanträde i februari. Detta för att skapa bättre förutsättningar för politisk samsyn för hela länets bästa i en utmanande ekonomisk tid”, skriver Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet i ett pressmeddelande på måndagen.

”Svensk kollektivtrafik står inför oerhört omfattande utmaningar. Inflation, höjda priser för drivmedel och pandemins efterverkningar har alla bidragit till detta. Region Kalmar län är inget undantag och därför krävs nu insatser för att uppnå en ekonomi i balans”, skriver de tre partierna.

”Ett ärligt försök”

– Jag har tidigare sagt att vi varken har tid eller råd att vänta. Vi politiker har ett ansvar att sätta käbblet åt sidan och arbeta tillsammans för att nå en ekonomi i balans. I svåra tider som dessa är stabila och blocköverskridande åtgärder att föredra. Med detta yrkande hoppas vi tydligt visa på ett ärligt försök att tillmötesgå oppositionen för att få bästa möjliga förutsättningar framöver. Vi i SCV-majoriteten räds inte för att vrida och vända på alla stenar för att uppnå en ekonomi i balans. Yrkandet innebär att utredning och konsekvensbeskrivningar ska göras och presidiet skall löpande uppdateras om hur arbetet framskrider fram till slutredovisning vid nämndsammanträdet i augusti, säger kollektivtrafiknämndens ordförande Peter Wretlund (S).

Peter Wretlund (S), regionråd i Region Kalmar län
Peter Wretlund (S), regionråd i Region Kalmar län. Foto: Peter A Rosén

– Vi måste ta ansvar för regionens ekonomi och sikta mot en ekonomi i balans. Det kräver att vi ser över alla möjligheter. Särskilt när regeringen visat en fullständig likgiltighet gentemot landets kommuner och regioner så måste vi göra det vi kan. Vi står ensamma och därför vore större politisk samsyn önskvärd, säger Linda Eriksson (C), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

”Långsiktiga åtgärder”

– Vi behöver långsiktiga åtgärder för att få en ekonomi i balans och sedan bygga vidare på kollektivtrafiken i Kalmar län. För att göra det på bästa sätt är det givetvis alltid bra med mycket information och underlag till våra beslut. Det vore också bra om vi i politiken kunde se en väg framåt gemensamt i denna svåra tid. Det är vår förhoppning att alla nämndens företrädare i och med detta yrkande får större möjlighet att nyktert se över vilka framkomliga vägar som finns för oss, säger Gylfi Saemundsson (V), ledamot i kollektivtrafiknämnden.

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS