Pizzeria från Oskarshamn deltar i Smålands pizzamästerskap: ”Det ska bli roligt”

Pizzeria från Oskarshamn deltar i Smålands pizzamästerskap: ”Det ska bli roligt”

2022-08-23 Av av Annicka GunnarssonOSKARSHAMN

Om ett par veckor är det dags för årets pizzamästerskap. Det är i samband med MAT i Småland som årets bästa pizzabagare ska utses. En av de tävlande som är anmälda är pizzerian Tre Vänner i Oskarshamn. ”Det ska bli roligt att vara med”, säger ägaren Ibo Prio till ON.

Med hjälp av fantastiska råvaror från det lokala skafferiet från Småland och Öland ska deltagande lag, med max två pizzabagare, baka och namnge två unika pizzor, en småländsk och en vegetarisk. Lagen får endast använda råvaror som tillhandahålls av arrangören. Lagen ska ta med egen pizzadeg, tomatsås samt en egen unik råvara.

”Vi vill lyfta och hylla våra pizzabagare med en pizzatävling som ligger helt rätt i tiden”, skriver MAT i Småland som bjudit in pizzerior och restauranger i Småland och på Öland att delta i tävlingen.

Första gången

Bland de deltagande lagen finns pizzerior och restauranger från bland annat Ljungby, Kosta, Västervik, Kalmar och Växjö. Oskarshamns deltagande lag kommer från pizzeria Tre Vänner på Biogränd i centrum.

”Det ska bli roligt att vara med. Det är första gången som jag ska vara med i en tävling så det kommer att bli en utmaning”, säger Ibo Prio, ägare till pizzeria Tre Vänner.

Vad ska ni baka för pizza?

”Jag vet inte vad jag ska baka för pizza än mer än att det ska vara en småländsk och en vegetarisk. När jag vet vilka råvaror det blir så vet jag vilka ingredienser som passar ihop på pizzan”, säger Ibo Prio som ser fram emot att åka till Växjö och delta i tävlingen.

FAKTA / MAT i Småland

Evenemanget MAT i Småland arrangeras den 9-18 september i Växjö. I över 10 år har evenemanget varit en mötesplats för närproducerad och hållbar mat. Med en matmarknad med cirka 100 utställare och ett brett seminarieprogram har evenemanget lockat upp till 50.000 besökare till Växjö och blivit ett av Sveriges största matevenemang.

Pizzatävlingen äger rum i trädgården på residensets innergård hos Landshövdingen i Växjö mellan klockan 10-16 fredagen den 9 september med prisutdelning klockan 17 i Konserthusparken.

Foto: Privat

Dela gärna artikeln: