Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Polismyndigheten skickar utrustning till Ukraina: ”Stärker den ukrainska polisen”

ANNONS

SVERIGE

Den svenska Polismyndigheten har fått beviljat från regeringen att skicka viss utrustning till Ukraina. Det gäller bland annat skyddsvästar och hjälmar. ”Sverige stöttar Ukraina i ord och i handling”, säger Morgan Johansson (S), justitie- och inrikesminister.

Regeringen har beviljat Polismyndighetens begäran om att stödja Ukraina genom att skicka viss utrustning till landet. Beslutet innebär att Polismyndigheten kommer att skicka bland annat skyddsvästar, hjälmar, kikare och drönare till Ukraina.

– Sverige stöttar Ukraina i ord och i handling. Detta beslut stärker den ukrainska polisen och deras förmåga att upprätthålla ordning och säkerhet, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson.

Överlåter utrustning till Ukraina

Till följd av Rysslands invasion av Ukraina har Ukraina skickat en begäran genom Europol till svensk polis och andra medlemsstaters myndigheter med förfrågan om hjälp med viss utrustning. Polismyndigheten har därför i en hemställan begärt regeringens medgivande att överlåta viss utrustning till Ukraina.

Polismyndigheten anger att den utrustning de kan avvara är utrustning som inte påverkar myndighetens verksamhet och därför inte behöver ersättas. Myndigheten kommer därmed att skicka 367 skyddsvästar, 94 ballistiska hjälmar, 62 kikare, 5 drönare och 3 400 klädesplagg så som regnställ, handskar, mössor med mera.

Regeringens åtgärder med anledning av Rysslands invasion av Ukraina spänner över tre områden, sanktioner mot Ryssland, stöd till Ukraina och att stärka Sverige.

Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS