Politikerna i Högsby kommun ser ljust på framtiden

Politikerna i Högsby kommun ser ljust på framtiden

2021-02-11 0 av Peter A RosénHÖGSBY KOMMUN

Politikerna i kommunstyrelsen i Högsby kommun ser ljust på framtiden.

På tisdagens kommunstyrelsesammanträde diskuterades pilotprojektet Starkare tillväxt och bättre levnadsvillkor i Högsby kommun.

Man har år 2040 i blickfånget.

”Potentialen är stor”

STIHNA JOHANSSON EVERTSSON (C), KOMMUNALRÅD I HÖGSBY KOMMUN

– Potentialen är stor, säger kommunalrådet Stihna Johansson Evertsson (C), som lyfter fram ändrade strandskyddsregler som en nyckelfaktor för kommunens utveckling.

Högsby kommun har många attraktiva lägen och skulle det bli lättare att bygga vid dessa vackra platser, ja, då ser det ljust ut, konstaterar hon.

”Stora möjligheter”

– Och vi ser nu att många flyttar från exempelvis Stockholm till landsbygden. Det är kopplat till coronapandemin. Men trenden kommer säkert att hålla i sig och många kommer nog att jobba hemifrån även i fortsättningen. Där finns det stora möjligheter för oss. Att vara nära naturen har blivit en vana för många under pandemin.

Här har Högsby kommun fina chanser, fastslår kommunalrådet.

Under många år har det varit svårt att locka tillbaka ungdomar som har flyttat iväg för att studera – men situationen kanske förändras framöver, i och med att det blir vanligare och vanligare att man jobbar hemifrån samtidigt som närheten till naturen och ett kvalitativt familjeliv värderas högre, påpekar Stihna Johansson Evertsson.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN