Premiärförlust för ineffektivt BB 2001

Premiärförlust för ineffektivt BB 2001

2020-08-08 Av av Thomas Wennerklint


Dela gärna artikeln:

BOCKARA/OSKARSHAMN

Första seriematchen blev ingen rolig historia för BB 2001, inga poäng och inget nätrassel.

– Det var inte tillräckligt bra helt enkelt, det finns en del att slipa på, säger tränaren Anders Larsson.

Hemmalaget började annars riktigt bra och dominerade matchen totalt första kvarten. Tyvärr lyckades man inte få hål på gästerna.

”Ängsliga”

– Vi spelade precis som vi skulle och har fyra-fem riktigt bra lägen, men får inte in bollen. Sedan tar de ledningen i tjugonde minuten på sitt första anfall.

– Efter det blir vi ängsliga och håller oss inte till det vi sagt, det var inget annat än uselt fram till paus, säger Anders Larsson.

S:t Sigfrid hade dessutom med sig 2-0 in till pausvilan efter ett skott utifrån, med halvtimmen spelad.

– Jag ändrade lite i paus och vi gick över till trebackslinje. Vi rullar runt hyfsat emellanåt och har några lägen, bland annat en nick i ribban.

”Enkla misstag”

– Men vi gör också en del enkla misstag som gör att vi får omställningar på oss som vi måste reda ut, vilket vi också gör – jag tror knappt de har ett avslut på hela andra halvlek.

Att det var svårt att få in bollen blev tydligt när BB 2001 fick straff i slutminuterna. Målvakten räddade och returen gick i stolpen…

– Jag har sagt att vi måste vara med från början om vi ska vara med uppe i toppen som jag tycker att vi ska vara. Varje match är en cupmatch den här säsongen eftersom det bara är en enkelserie. Vi förlorade den första, nu har vi sju kvar, sammanfattar Anders Larsson.

TEXT

Thomas Wennerklint

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

Pierre Stjernfeldt