Premiärseger för Craftstadens damer – besegrade Pixbo

INNEBANDY

Damer Allsvenskan Södra

Craftstadens IBK – Pixbo Wallenstam IBF 5-4 (1-1, 4-2, 0-1)

Mål CIBK: Linnéa Eos 2, Matilda Zetterling, Fanny Sundberg-Tisell, Elin Petersson

Craftstadens damer fick bästa tänkbara start på den allsvenska säsongen – Pixbo besegrades med 5-4 (1-1, 4-2, 0-1).

Förra säsongen var Craftstadens första i allsvenskan, men som alla vet så påverkade såklart coronaviruset även innebandyn och serien pausades och ställdes till sist in helt.

CIBK-damerna hade då precis kommit igång efter en tuff start poängmässigt.

I år behövde man inte vänta på trepoängaren, den kom direkt i premiären. Det var dock gästande Pixbo som tog ledningen en bit in i den första perioden, men Matilda Zetterling kvitterade med kvarten spelad och 1-1 stod sig till paus.

I andra perioden hände det mycket. Först tog Pixbo ledningen på nytt, men inom loppet av en minut vände CIBK till ledning med 3-2 genom mål av Fanny Sundberg-Tisell och Elin Petersson på straff.

Linnéa Eos nätade sedan dubbelt upp och Craftstaden var uppe i en 5-2-ledning i slutet av andra perioden. Pixbo reducerade dock med minuten kvar.

Tredje och sista perioden var bara fem minuter gammal när Pixbo ånyo reducerade, men det blev inte fler mål i matchen som alltså slutade 5-4. Hemmalaget kunde därmed fira en efterlängtad trepoängare.

Nästa lördag spelar CIBK-damerna borta mot Lindome IBK.

Arkivfoto: Thomas Wennerklint