RBK/IFKO-damerna föll i Vetlanda trots bra insats

VETLANDA/OSKARSHAMN

Trots en i många delar bra insats föll RBK/IFKO-damerna med 0-3 (0-2) mot FC Vetlanda.

Det finns många saker vi kan ta med oss inför fortsättningen, säger tränaren Maria Boman.

RBK/IFKO saknade tre startspelare och därför var tränarduon Maria Boman (bilden) och Malin Olsson tvungna att ändra om en del i laget.

– Det är klart att det inte är optimalt, bland annat så saknades en av våra naturliga uppspelspunkter därframme, säger Maria Boman.

– Men vi försöker verkligen spela boll och det gör vi bra, jag tycker faktiskt att vi spelmässigt var lite bättre än Vetlanda, de har ett lite rakare spel med en hel del långbollar.

Uppförsbacke

Efter en bra början blev det lite uppförsbacke för RBK/IFKO när hemmalaget tog ledningen i den tionde minuten.

Några minuter före paus ökade Vetlanda på till 2-0 som också var resultatet efter den första halvleken.

– Det är klart att det kändes motigt, men spelarna höll humöret och huvudena uppe och visade verkligen lagmoral idag, berömmer Maria Boman.

– I den andra halvleken hade vi ett stort bollinnehav och spelar också bra fotboll, det som saknas är de sista offensiva bitarna, där var vi lite för tunna idag.

Det blev inga mål får RBK/IFKO, utan det blev till slut förlust med 0-3 sedan Vetlanda fått in en boll till.

– Resultatet speglar inte riktigt hur det såg ut spelmässigt, två av målen kommer på fasta situationer där vi slarvar i markeringsspelet, säger Maria Boman.

”Finns mycket positivt”

– Det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen, när besvikelsen över förlusten har lagt sig.

En av de positiva sakerna är att tre tjejer födda 2005 fick ta plats både i truppen och på planen. Meja Stenberg, Maja Åman och Agnes Algesson svarade alla för fina insatser i matchen.

– De skötte sig exemplariskt, det var verkligen jätteroligt att se hur de tog för sig, säger Maria Boman.

Även lagkaptenen Elsa Lindblad förtjänar ett extra omnämnande för sitt slit på mittfältet.

För RBK/IFKO är det ny match redan på tisdag kväll då Lindsdal väntar på bortaplan.