Om tidningenOskarshamns-Nytt är en webbaserad dagstidning som är helt kostnadsfri för läsarna. Idén är att tidningen ska finansieras via annonser och frivilliga stöd. Webbtidningen riktar sig i första hand till medborgarna i Oskarshamns kommun.

Webbtidningen drivs av den ekonomiska föreningen Oskarshamns-Nytt och startade den 1 februari 2020.

Peter A Rosén är chefredaktör, ansvarig utgivare samt nyhets- och sportreporter. Han har tidigare arbetat som journalist på Östra Småland/Nyheterna i Oskarshamns kommun under många år – både som allmänreporter och sportreporter.

Den ekonomiska föreningen Oskarshamns-Nytt tror att mångfald inom lokaljournalistiken är en ytterst viktig hörnsten i en välfungerande demokrati.

Alla kommuner mår bra av att ha minst två, av varandra oberoende, tidningsröster. Därför valde vi att starta den här tidningen. Vi är politiskt och religiöst oberoende – vår journalistik ska vara objektiv, rättvis och trovärdig.

Vi kommer dagligen att publicera artiklar och reportage, som är helt gratis för läsarna. Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till lokaljournalistik.

​Varmt välkommen till Oskarshamns-Nytt!

Så kan du stötta vår lokala webbtidning

För företag

Boka en annons till din reklamkampanj!

För privatpersoner

Skicka gärna ett frivilligt bidrag!