Rekordmånga reste med KLT förra året

Rekordmånga reste med KLT förra året

2020-02-20 Av av Peter A Rosén

KALMAR LÄN

Rekordmånga reste kollektivt med Kalmar länstrafik, KLT, förra året.

I ett pressmeddelande berättar Region Kalmar län att resorna med KLT ökade med 3,5 procent jämfört med året innan. Totalt genomfördes uppemot 11,3 miljoner resor under 2019. Under en tioårsperiod har kollektivtrafikresandet ökat med nästan 70 procent i vårt län.

Det var under torsdagens sammanträde i kollektivtrafiknämnden som KLT:s resultat presenterades.

Nöjda resenärer

Det är inte bara antalet resor som har ökat – antalet nöjda resenärer har också blivit fler. Nöjdhetssiffror från Kollektivtrafikbarometern visar att länets invånare och KLT:s resenärer var nöjdare under 2019 jämfört med 2018.

Miljö- och klimatarbetet är också viktigt för KLT – och den 1 januari i år uppnåddes ett viktigt delmål, då samtliga vägfordon blev helt fossilfria. Det huvudsakliga drivmedlet är biogas.

KLT har även som mål att den allmänna kollektivtrafiken ska vara självfinansierad till 50 procent, vilket innebär att 50 procent av driftkostnaderna ska täckas av biljettförsäljningen. Förra året hade Kalmar länstrafik en självfinansieringsgrad som landade på 51 procent. Samtidigt har KLT ett underskott på tre miljoner kronor, jämfört med budgeten.

Foto: Pressfoto Region Kalmar län

Dela gärna artikeln:

Annons: Hela Sverige ska leva Oskarshamn