Replik på Anders Johanssons och Stihna Johansson Evertssons svar till Carl-Wiktor Svensson: ”Carl-Wiktor har rätt”

Replik på Anders Johanssons och Stihna Johansson Evertssons svar till Carl-Wiktor Svensson: ”Carl-Wiktor har rätt”

2022-08-26 Av av Oskarshamns-Nytt

DEBATTARTIKEL

Replik på centerpartisterna Anders Johanssons och Stihna Johansson Evertssons svar till Carl-Wiktor Svensson (KD):

Carl-Wiktor har rätt.

Ibland så finns kanske inte de där snabba, självklara och enkla svaren vilket många politiker ofta försöker få det till.

Att göra konsekvensanalyser, lyssna på invånarnas röster, fundera och resonera när det finns goda skäl för det.

”Carl-Wiktor har helt rätt när han säger att fysiken trumfar politiken, och oavsett retorik kommer politik aldrig att besegra fakta”

BJÖRN ÖSTMAN (KD)

Carl-Wiktor har helt rätt när han säger att fysiken trumfar politiken, och oavsett retorik så kommer politik aldrig att besegra fakta.

”Bra politik är bra politik”

Bra politik är bra politik oavsett vilket parti det kommer ifrån, så länge det gagnar invånarna och är baserad på fakta.

Fakta är något som man som politiker måste sluta upp bakom, speciellt när alla inklusive replikanterna själva kan se vad deras politik och samarbete skapat och framförallt leder till.

”Centerpartiet har verkligen mycket av sin egen vilja på gott och ont, och kör envist på sin egen linje och har verkligen nått resultat när det gäller att slå ut ett fungerande elsystem”

Centerpartiet har verkligen mycket av sin egen vilja på gott och ont, och kör envist på sin egen linje och har verkligen nått resultat när det gäller att slå ut ett fungerande energisystem.

Jag vill egentligen ställa mig utanför maktkampen och smutskastningen som idag överskuggar allt, och istället som Carl-Wiktor sikta på hur vi gemensamt med bred uppslutning hittar vägar, så att de egentliga målen kan uppnås.

Att vi får till en stabil och pålitlig baskraft, för energiförsörjningen är sådan att svenska företag och hushåll inte kan vänta på Centerpartiets lösning eftersom även den är volatil och opålitlig.

Kan vara lite för snabb

Jag själv kan ibland vara lite för snabb, och tycka att självklara och enkla svar på stora övergripande frågor oftast är de rätta.

Jag behöver inte fundera och resonera och kan till och med ändra uppfattning om saker och ting.

När det finns goda skäl för det.

”Det behövs politiker som Carl-Wiktor”

Men sedan tänker jag att det verkligen behövs sådana politiker som Carl-Wiktor.

Politiker som tar sig tiden att leta fakta och sätta sig in i komplicerade eller komplexa frågor.

Politiker som är beredda att lyssna på andras argument, fördjupa sig i sakfrågor och ompröva ställningstaganden med det gemensamma bästa för ögonen.

För som replikanterna själva skriver, ”politik handlar inte bara om att skrika ut vad man vill utan det handlar om att uträtta något” – precis det Carl-Wiktor belyser.

Björn Östman KD Mönsterås

Kandidat

Kommunfullmäktige Mönsterås

Regionfullmäktige Kalmar Län

Riksdag

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln med dina vänner: