Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Richard Palmberg är skadad – inte sjuk, berättar IKO-tränaren

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Richard Palmberg är skadad.

Inte sjuk.

Förmodligen missar han även lördagens match, hemma mot Luleå.

Det säger IK Oskarshamns huvudtränare Martin Filander till vår tidning efter 5–2-vinsten borta mot Brynäs IF på torsdagskvällen.

Backen Nichlas Torp ska förhoppningsvis vara tillbaka och träna för fullt från och med måndag, vilket vi har skrivit tidigare.

”Jäkligt bra”

– Luleå är ett jäkligt bra lag. Men vi går in med stort mod och stort hjärta, säger Martin Filander, som delar ut extraplus till Fredrik Olofsson, Johannes Salmonsson, Nolan Zajak och Jan Ordos efter premiärsegern.

– De stack ut i poängprotokollet – och det är förstås viktigt för oss.

– Annars var det en lagseger.

Hur roligt var det att besegra Peter Andersson (Brynäs-tränaren som tidigare hade Martin Filander som tränarkollega i Malmö, reds. anm.)?

– Det är klart att det är roligt. Det är prestige. Men vi hade ett bra snack med varandra efteråt, svarar IKO-tränaren.

– Jag tycker inte att segern var orättvis. Vi spelade ganska bra – framför allt i powerplay och boxplay. Och i boxplay är alltid målvakten den bästa gubben. Joe Cannata gjorde några stora räddningar och vi höll rent framför målet på ett bra sätt. Vi höll oss till matchplanen. Men vi har lärt oss en del och det tar vi med oss. Det här är ett maraton – och det gäller att bli bättre hela tiden i den här ligan. Lyckas man inte med det, så får man problem.

– Det här var första steget – och det var bra.

Imponerande av Fredrik Olofsson att göra fyra poäng (ett mål och tre målgivande passningar) i sin SHL-debut…

– Absolut. Det är jättekul. Han fick ta över Rickard Palmbergs roll i linan med Johannes Salmonsson och Tyler Kelleher. Jag är inte överraskad. Fredrik har sett bra ut på träningarna. Kelleher och Salmonsson gjorde också en bra match.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS