Rödsle BK/IFK Oskarshamn tappade det mesta efter paus

Rödsle BK/IFK Oskarshamn har det tufft, det blev förlust mot Ingelstad med 1-4 (0-0) på hemmaplan och det var ett rättvist resultat.

Vi är väl det bättre laget i första halvlek, men efter paus har vi inte mycket att säga till om, säger tränaren Maria Boman (bilden).

RBK/IFK-damerna ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och varje poäng är naturligtvis viktig. Tyvärr blev det inga poäng alls när Ingelstad var på besök på Fredriksberg på lördagen.

”Ingen utdelning”

– Vi spelar ganska bra i första halvlek, vi är lite bättre än dem tycker jag, men vi får ingen utdelning, säger Maria Boman.

Det var mållöst i paus, men det skulle bli nätrassel i den andra halvleken, tyvärr åt fel håll om man höll på hemmalaget.

– Vi kommer inte alls upp i nivå efter paus, det är Ingelstad som styr och ställer, säger Maria Boman.

Gästerna gick upp i en 2-0-ledning och även om RBK/IFKO reducerade till 1-2 genom Nellie Finnman så vann Ingelstad rättvist med 4-1.

Medvind

– De hade tryck på oss i andra halvlek och en fördel med en rejäl medvind. Tre av målen kommer visserligen på långskott utifrån som jag tycker är ganska billiga, men det är bara att gratulera Ingelstad som har den typen av spelare som kan lägga in bollarna mot mål med den kraften, säger Maria Boman.

– Vi försökte gå ner på trebackslinje men tjejerna orkade inte riktigt så vi fick gå tillbaka till 4-4-2.

Det blev alltså förlust med 1-4 och kampen för att undvika de två sista platserna fortsätter för RBK/IFKO.

– Visst är det tufft, men vi tar med oss de positiva bitarna till nästa match om en vecka, avslutar Maria Boman som vill ge beröm till ytterbacken Johanna Bellander och nyförvärvet från Högsby Linnea Robbertte.