Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Roland Åkesson fick Centerpartiets guldnål

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

MÖNSTERÅS

Roland Åkesson fick guldnålen av Centerpartiet på partiets distriktsstämma, som genomfördes på Munken – med cirka 200 deltagare och tal av den nya partisekreteraren Karin Ernlund – i Mönsterås på lördagen.

Här är motiveringen:

Guldnål Roland Åkesson

”Det är en omöjlighet att räkna upp alla uppdrag som Roland Åkesson haft inom centerrörelsen sedan han inledde sin karriär som försäljare av ”Landsbygdens jul” och ”Mors hyllning” i Läckeby CUF-avdelning. Kommunalråd i 32 år, distriktsordförande, kretsordförande, nationella valberedningen och förtroenderådet är bara ett litet smakprov på Rolands långa meritlista.

Hans främsta avtryck har han gjort som legendariskt kommunalråd i Mönsterås kommun under nio mandatperioder med sammanlagt 32 år. Sedan Roland tillträdde som kommunalråd, har Mönsterås hela tiden varit ett av Centerpartiets starkaste fästen. Höjdpunkten inträffade efter valet 2002 då Centerpartiet uppnådde 25 av 49 mandat i kommunfullmäktige, dvs egen majoritet!

Rolands politiska gärning har varit lång och synnerligen framgångsrik. Hans ledarskap har präglats av ett lyssnade sätt och stor förståelse för andras åsikter. Men har även baserats på stor sakkunskap och en stark retorisk förmåga som ofta gjort att viktiga politiska frågor kunnat avgöras i enighet. Roland har genom åren genomfört sina uppdrag med en aldrig sinande energi och en enorm arbetskapacitet. Han har engagerat och uppmuntrat sin omgivning och sina partikamrater och därmed förbättrat hela lagets gemensamma insats. Rolands betydelse för Centerpartiets framgångar i Mönsterås under nästan fyra decennier och hans idoga arbete för Centerpartiet på alla nivåer kan aldrig överskattas. Det är med stolthet vi tilldelar Roland Åkesson distriktets högsta utmärkelse, Centerpartiets guldnål.”

Roland Åkesson och distriktets ordförande Stihna Johansson Evertsson. Foto: Centerpartiet
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS