Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Rolf Lindström (M): ”Oskarshamns kommun ska ha nöjda brukare som trivs”

ANNONS

OSKARSHAMN

När fick socialnämnden information om att det fanns asbest i lägenheterna på Solbacka i Oskarshamn, dit personer med koppling till Zafiren ska flytta? Och har anhöriga blivit informerade?

De frågorna skickade vår tidning, via e-post, till socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) på måndagen.

Han svarar så här:

”Oskarshamns kommun ska ha nöjda brukare som trivs och känner sig trygga på sina boenden. Vid ombyggnaden av de nya korttidsboendena uppstod förseningar i renoveringen av de nya lägenheterna, bland annat på grund av att förekomsten av asbest framkom. Något som givetvis måste åtgärdas. Information om den uppkomna situationen har fortlöpande givits till styrgruppen för ombyggnationen av Solbacka samt till presidierna för tekniska nämnden och socialnämnden.”

”Våra brukare och deras anhöriga ska givetvis känna sig trygga i våra äldreboenden”

ROLF LINDSTRÖM (M), ORDFÖRANDE I SOCIALNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

”Socialnämnden informerades vid sammanträdet 2020-01-29 från presidiemötet mellan tekniska nämnden och socialnämnden den 2020-01-27 angående problem som hittats under renoveringen, vilket skulle innebära senareläggning av inflyttning.”

”Moderna lägenheter”

”Socialnämnden har beställt en ombyggnad av Solbacka som tekniska ombesörjer och som ska uppfylla beställarens krav. Våra brukare och deras anhöriga ska givetvis känna sig trygga i våra äldreboenden.”

”Vi tillhandahåller nu moderna, ändamålsenliga lägenheter, sanerade och fria från eventuell asbest i ett ombyggt Solbacka, tyvärr med något fördröjd inflyttning”, skriver Rolf Lindström.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS