Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Rolf Lindström (M): ”Storstädning är ett begrepp som SD har lanserat”

ANNONS

OSKARSHAMN

Igår skrev vi att Sverigedemokraterna har fått in bevis på bristande storstädning inom äldreomsorgen i Oskarshamns kommun.

Oskarshamns-Nytt bad socialnämndens ordförande Rolf Lindström (M) om en kommentar.

Han svarar så här via e-post:

”Storstädning är ett begrepp som SD har lanserat. Äldreomsorgen ska över tid ha rena och ändamålsenliga lokaler inom hela sin verksamhet där städning ska ingå som en naturlig del för att detta ska uppnås.”

”Finns förmodligen brödsmulor bakom en och annan spis när den dras ut”

ROLF LINDSTRÖM (M), ORDFÖRANDE I SOCIALNÄMNDEN I OSKARSHAMNS KOMMUN

”En del i hur våra brukare upplever sitt boende får vi genom den brukarundersökning som görs av Socialstyrelsen och där vår äldreomsorg fick ett gott betyg i den senast genomförda undersökningen. Jag kan också konstatera att vi i rådande coronapandemi i en jämförelse med övriga kommuner klarat oss mycket bra. Orsaken till detta beror till stor del på totalt sett mycket goda hygienrutiner som vår personal helhjärtat ställer upp på.”

”Att våra äldre, som SD påstår, ska tvingas bo med spindelnät, maskar under möbler, tjocka dammlager och flugor i sitt boende, det är för mig främmande”

ROLF LINDSTRÖM

”Slutligen, om målet är att hitta en ostädad yta då gör man det. Finns förmodligen brödsmulor bakom en och annan spis när den dras ut. Men att våra äldre, som SD påstår, ska tvingas bo med spindelnät, maskar under möbler, tjocka dammlager och flugor i sitt boende, det är för mig främmande”, skriver Rolf Lindström.

TEXT & FOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS