Ruda IF är tillbaka på vinnarspåret

RUDA/OSKARSHAMN

Ruda IF tog sin tredje seger för säsongen när Lindås-Långasjö besegrades med 2-1 (1-0) hemma på Tallåsvallen.

Det var ingen jättebra match från vår sida, men oerhört skönt att vinna, säger Rudatränaren Thobias Eriksson.

Gästande Lindås-Långasjö blev en hård nöt att knäcka för Ruda. Så fort tillfälle gavs slog de långbollar, lyfte upp laget och satte hög press på Rudas försvar.

– Vi blev nog lite stressade av det och vi fick inte tag i andrabollarna, då blir det svårt att få flyt i spelet, men vi gör ändå en okej halvlek, säger Thobias Eriksson.

Ruda skulle ta ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel. Victor Wisfelt gjorde en fin aktion på högerkanten och passade Hampus Nilsson som sköt bollen i mål. 1-0 stod sig också till pausvilan även om gästerna hade en del hyfsade chanser.

Lindås-Långasjö lyckades kvittera till 1-1 en kvart in på den andra halvleken och hemmalaget blev en aning nervösa.

Lite ängsligt

– Det blev lite ängsligt, man börjar tänka lite. Förra matchen var det ju lite uppförsbacke och det vill man ju inte återuppleva.

– Hela matchen hade vi lite svårt att hantera bollen, det var liksom studsigt och svårt att spela på ett tillslag. Då tar det lite för lång tid och motståndarna hinner inpå oss, säger Thobias Eriksson.

Segermålet skulle dock komma för Ruda, men det dröjde tills det bara var fem minuter kvar. Ett långt inkast från Victor Johnsson skarvades mot bortre stolpen av Hampus Nilsson – där dök Oliwer Almqvist upp och nickade in 2-1.

”Otroligt skönt”

– Otroligt skönt att vinna en sådan här svajig match när spelet inte stämmer. Förra matchen skapade vi massor av chanser och fick ändå stryk – idag stämmer inte allt, men vi tar tre poäng, sammanfattar Thobias Eriksson.

– Vinster betyder mycket i en enkelserie, nu har vi nio poäng och är faktiskt inte så långt från toppen.

Bäst för dagen i Ruda var Martin Rannemalm, Oscar Närklin och Victor Johnsson.

På lördag är det match för Ruda igen, denna gång bortamatch på Fredrikskans mot Ängö BK.