Ruda IF fick inte hål på Påryd

RUDA/OSKARSHAMN

Ruda IF missade massor av chanser och förlorade med 0-3 (0-1) mot IFK Påryd hemma på Tallåsvallen.

– Vi gjorde allt utom mål, det var en orgie i sumpade målchanser, suckar Thobias Eriksson, tränare i Ruda.

Inledningen på matchen var lite trevande och lagen verkade känna på varandra. Efter drygt tio minuter tog dock gästande Påryd ledningen med 1-0, ett mål som så sakteliga fick Ruda att vakna till.

– Andra halvan av första halvlek är riktigt bra från vår sida och vi skapar flera bra lägen, men det ville sig inte, säger Thobias Eriksson.

Räddade en straff

Den stora chansen till kvittering kom när Ruda fick en straff minuten innan pausvilan, men Påryds duktige målvakt lyckades rädda och Ruda fick gå in i omklädningsrummet med 0-1 på resultattavlan.

– Hade vi gjort 1-1 på straffen tror jag vi hade vunnit den andra halvleken ganska klart, säger Thobias Eriksson.

Ruda fortsatte att dominera spelet i den andra halvleken men fick ingen utdelning. Påryd hade det jobbigt, men utnyttjade sina chanser när de väl dök upp.

Med tjugo minuter kvar tappade Ruda boll i ett dåligt läge och sekunder senare var 0-2 ett faktum. Kort därefter kom ett nytt hemmamisstag och 0-3.

– Det var bittert, de var deras första chanser på hela halvleken, suckar Thobias Eriksson.

– Men vi får inte tappa boll som vi gör, det är bättre att ta det säkra före det osäkra ibland och slå en enkel bakåtpassning om man är trängd.

Det blev inga mål för Ruda och Påryd kunde till och med gjort 0-4 i slutet, men duktige Filip Ragnar i Rudakassen räddade straffen.

– Det känns som en onödig och tråkig förlust, 0-3 speglar verkligen inte matchen, men vi har lite saker vi behöver jobba med framöver, sammanfattar Thobias Eriksson.

Förutom målvakten Filip Ragnar förtjänar Victor Johnsson och Emil Johansson ett extra plus för insatserna i matchen.

Redan på tisdag är det match igen på Tallåsvallen i Ruda när Lindås-Långasjö kommer på besök.