Ruda IF missade kvalspelet – men kan summera en stark säsong

2020-10-03 0 av Thomas Wennerklint

BORGHOLM/OSKARSHAMN

Ruda IF förlorade måstematchen mot Borgholm med 0-2 (0-1) och därmed är det färdigspelat för säsongen.

 Det hade varit spännande med ett kval, men vi kan ändå vara nöjda med prestationen den här konstiga säsongen, säger Rudas tränare Thobias Eriksson.

För att nå kvalplatsen var Ruda tvunget att besegra Borgholm och samtidigt hoppas på att Påryd skulle förlora mot jumbon Ängö.

Ruda hade mest boll i den första halvleken men Borgholm var giftiga i sina omställningar.

– Vi får ett visst tryck på dem efter ett tag, men vi får inte den farten i spelet som vi vill ha, säger Thobias Eriksson.

”Gnäller och tjafsar”

– Sedan får Borgholm oss lite ur balans, de gnäller och tjafsar, och tyvärr så är vi inte tillräckligt kalla utan fokuserar för mycket på det.

Borgholm lyckades dessutom ta ledingen med 1-0 precis före paus när bollen studsade deras väg på mittplan och friställde en spelare från halva plan.

Den andra halvleken inleddes med att Borgholm fick en man utvisad, men trots att Ruda skapade en hel del chanser så var det istället hemmalaget som ökade på sin ledning till 2-0.

– Naturligtvis på en omställning, där de slår in bollen och är lite hetare än oss i boxen, säger Thobias Eriksson.

Med dryga kvarten kvar åkte Borgholm på sitt andra röda kort och Ruda fick spela med två man mer – utan att lyckas få in bollen.

”Tyvärr var det en sådan dag”

– Tyvärr så var det en sådan dag, deras målvakt gjorde ett par bra räddningar och bollen nickades bort på mållinjen några gånger. Samtidigt så tycker jag inte vi var riktigt hundra procent fokuserade idag, säger Thobias Eriksson.

Matchen slutade alltså 2-0 till Borgholm som passerar Ruda i tabellen och blir trea.

Ängö BK, redan klara för nedflyttning, gjorde vad de kunde för att hjälpa Ruda i jakten på kvalplatsen och besegrade IFK Påryd med 1-0. En vinst för Ruda hade alltså räckt för att ta kvalplatsen.

– Det är klart att det är lite bittert, men vi måste ju göra jobbet själva. Vi kan ändå vara nöjda med vår säsong, en fjärdeplats i serien som nykomling och dessutom gick vi riktigt långt i Smålandscupen, sammanfattar Thobias Eriksson.

FOTBOLL

Div 4 SÖ

IFK Borgholm – Ruda IF 2-0 (1-0)

TEXT

THOMAS WENNERKLINT

thomas@oskarshamns-nytt.se

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

peter@oskarshamns-nytt.se