Ruda IF utslaget ur Smålandscupen efter jämn match

RUDA/OSKARSHAMN

Rudas cupäventyr är slut efter förlust mot Hvetlanda hemma på Tallåsvallen med 1-2 (1-1).

Vi har haft ett tufft schema på slutet och idag orkar vi inte riktigt, den sista gnistan var inte där hos alla, säger Rudas tränare Thobias Eriksson.

Matchen började lite trevande men efter en kvart fick Ruda snurr på spelet och hittade en del heta målchanser via hörnor och någon frispark.

– Tyvärr får vi inte utdelning och istället lyckas de göra 1-0 i tjugofemte minuten och efter det blir vi lite röriga och tappar spelet, säger Thobias Eriksson.

”Kan gå hur som helst”

– Ändå lyckas vi hitta en kvittering innan paus genom vänsterbacken David Persson och känslan är att det kan gå hur som helst i andra halvlek.

Hvetlanda tog ledningen knappt tio minuter in på den andra halvleken och Ruda gjorde vad man kunde och mäktade med för att jaga kvittering.

– Vi tvingades till lite byten, vi är ju lite slitna efter det täta matchandet, och sedan i slutet gick vi över till trebackslinje. Det blev några farliga lägen men ingen utdelning och med tanke på att det blev mörkt rätt fort så hade vi inte hunnit med en förlängning på två gånger femton, sammanfattar Thobias Eriksson.

– Sedan var väl inte den riktiga tändningen där hos alla idag, det ska vi också erkänna.

Ändå nöjd

Eriksson är ändå nöjd med cupspelet som varit en energigivare och hjälpt till att få igång laget inför seriespelet.

Ruda har match både på lördag och tisdag så i veckan blir det lugnt på träningarna lovar tränaren.