S, C och V i Region Kalmar län satsar 30 miljoner kronor på medarbetarna i dygnet runt-verksamheter

S, C och V i Region Kalmar län satsar 30 miljoner kronor på medarbetarna i dygnet runt-verksamheter

2022-11-24 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

”Efter en spänstig debatt antogs S-C-V-majoritetens budget för Region Kalmar län. Det är en budget starkt präglad av den ekonomisk situation som hela vår omvärld befinner sig i”, skriver Region Kalmar läns majoritetspartier – Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet – i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Vi har sparat i ladorna och haft en stabil ekonomi under många år. Det gör att vi kan undvika nedskärningar i våra verksamheter. Det innebär också att vi kan satsa på att stärka medarbetarna som arbetar i dygnet runt-verksamheter och den nära vården. I S-C-V-majoriteten finner länsborna ett ansvarstagande och pålitligt styre, säger regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S).

– Trots det svåra läget håller vi i S-C-V-majoriteten i omställningen till en god och nära vård och genomför hälsosamtal för dem som fyller 40-, 50- och 60 år. Genom ordning och reda i ekonomin under lång tid kan vi se till att satsningar på barn och unga inte försvinner i en svår ekonomisk omvärld. Vi satar på hälsokoordinatörer inom mödravården, på digital ungdomsmottagning och på att korta köerna för utredningar inom barn- och ungdomspsykiatrin, säger Karin Helmersson (C), regionråd och vice ordförande i regionstyrelsen.

– Tillgängligheten, vårdens kvalité, medarbetarnas förutsättningar och den gröna omställningen. Det är områden vi sett till att prioritera vår budget. Vi befinner oss i ett mycket tufft ekonomiskt läge men Region Kalmar län ska fortsatt utvecklas. Vi ser till att ta ansvar och genomför endast satsningar som vi finansierar fullt ut. Trots det ekonomiska läget i omvärlden kan vi satsa 30 miljoner kronor på medarbetarna som arbetar i dygnet runt-verksamheter, säger Lena Granath (V), regionråd.

Foto: Freepik

Dela gärna artikeln med dina vänner: