S och M vill se fler bostäder i Kristineberg, Figeholm och Påskallavik

S och M vill se fler bostäder i Kristineberg, Figeholm och Påskallavik

2021-03-22 Av av Peter A Rosén

OSKARSHAMNS KOMMUN

Fler bostäder.

Det är vad Oskarshamns kommuns majoritetspartier – Socialdemokraterna och Moderaterna – vill se framöver.

Därför innehåller de båda partiernas exploateringsbudget satsningar på fler bostäder runtom i kommunen.

I ett pressmeddelande berättar Socialdemokraterna och Moderaterna att de i år skapar möjligheter för nya bostäder i, bland annat, Figeholm, Kristineberg och Havslätt.

”Vi ger också nya uppdrag för att ta fram nya tomter i Kristineberg, Figeholm och Påskallavik”, skriver partierna.

De betonar att de vill se fler invånare i kommunen.

”Attraktiva bostadsområden”

– Vi gör därför satsningar på välfärden, som vi vet betyder mycket för den som funderar på att flytta. I exploateringsbudgeten ger vi också uppdrag om att ta fram detaljplaner för bostäder i Kristineberg, Figeholm och Påskallavik. Vi arbetar också vidare med att inom ramen för översiktsplanen skapa attraktiva bostadsområden i Kristdala och Bockara. Attraktiva tomter i kommunen skapar förutsättningar för byggnation av nya bostäder runtom i kommunen, säger Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen.

– I februari antog kommunfullmäktige en ny bredbandsstrategi efter att vi under förra året arbetat brett parlamentariskt med bredbandsstrategin. Bredbandsstrategin tar sitt sikte i att Oskarshamns kommun ska ha en mer aktiv roll för att förse invånarna med bredband. För att kunna fortsätta att arbeta med att bygga mer bredband i kommunen, så fortsätter vi nu med satsningen, säger Ingela Ottosson (M), förste vice ordförande i kommunstyrelsen.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN

Dela gärna artikeln: