Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så fördelar S och M i Oskarshamns kommun ett bidrag på drygt 3 miljoner

ANNONS

OSKARSHAMNS KOMMUN

”Socialdemokraterna och Moderaterna föreslår att kommunstyrelsen i december ska besluta om flera bidrag för att fortsätta utveckla hela Oskarshamns kommun. Förslaget innebär att kommunen ska ge bidrag till Bokskogen, Fårbo samhällsförening, BK Bore och Kristdala Fiberförening. Oskarshamns kommun föreslås också teckna IOP-avtal med RF SISU och Brottsofferjouren. IOP betyder Idéburet Offentligt Partnerskap.”

”Totalt handlar det om 3 370 000 kronor i bidrag.”

Det skriver och S och M i ett pressmeddelande på torsdagen.

– Vi värnar om det föreningsliv som finns i vår kommun och försöker tillsammans med dessa skapa förutsättningar för att bidra till utveckling i hela kommunen. Det här förslaget innebär att vi skapar förutsättningar för en samlingslokal i Fårbo, utbyggnation av ungdomsgården i Figeholm och utökning av idrottsverksamheten Kallehopp till ungdomar och personer med funktionsnedsättning, säger Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden.

Anton Sejnehed (S), ordförande i bildningsnämnden. Foto: Peter A Rosén

”Det stora och gemensamma arbetet med fiberutbyggnad i hela vår kommun kan fortsätta genom bidrag till Kristdala Fiberförening”

ANDREAS ERLANDSSON (S), KOMMUNSTYRELSENS ORDFÖRANDE

– Dessa stöd till föreningslivet innebär att vi fortsätter värna utvecklingen i hela kommunen. Förslaget innebär att vi stödjer Brottsofferjourens viktiga arbete med stöd och hjälp till den som utsatts för brott och möjliggör en mötesplats i anslutning till behandlingsgården Nyhem, säger Lucas Lodge (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Lucas Lodge (M), kommunalråd. Foto: Peter A Rosén

– Det stora och gemensamma arbetet med fiberutbyggnad i hela vår kommun kan fortsätta genom bidrag till Kristdala Fiberförening. Detta möjliggör fiber i områden såsom Lyckeby-Stackvallen, Strägnäs-Källehult, Lillhöckhult-Smisserum, Sabeltorp-Snippen, Grytviken, Höghult-Knipkullen-Solberget-Grönskogen-Stighult-Figeber-Spånghult, Bäckeby-Slisshult-Boängen. Tillsammans kan vi göra att flera får fiber, säger Andreas Erlandsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Andreas Erlandsson (S), ordförande i kommunstyrelsen. Foto: Peter A Rosén

Sammanställning över förslag till bidrag

Projekt vid Nymålen, Bokskogen – 100 000 kr

Samlingslokal, Fårbo samhällsförening – 500 000 kr

Utbyggnad av ungdomsgård, BK Bore – 80 000 kr

Utbyggnad av fiber i Kristdalabygden, Kristdala fiberförening – 2 000 000 kr

IOP-avtal för ungdomar och personer med funktionsnedsättning, RF SISU – 450 000 kr

IOP-avtal gällande Brottsofferjouren, Brottsofferjouren – 240 000 kr

Foto: Freepik (översta bilden)

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS