Så gick det för SOK Viljan i Orienterings-SM

Så gick det för SOK Viljan i Orienterings-SM

2020-09-21 0 av Oskarshamns-Nytt

OSKARSHAMN

SOK Viljan har varit representerat vid SM i orientering, de enda mästerskap som kunnat genomföras under pandemin då hela internationella programmet ställts in.

Fredagens SM-kval i Göteborg gällde för både medel och lång. Elin Rindstig var närmast en plats i A-finalen av Viljanlöparna när hon blev 14:e i sitt heat. Till tiondeplatsen var det bara 1.50. Axel Eveborn kom på 18:e plats, Tuva Lövdahl 21:a och Olle Erlandsson 23:a.

Elin Rindstig lyckades bäst i lördagens final i medeldistans med en 22:a-plats i B-finalen. I långdistansens B-final på söndagen blev det en 13:e-plats för Elin.

Lördagens medeldistanstävling i Nässjö, ingående i Pölder OL-cup, innebar en sjätteplats för Vilgot Tyrberg i H 12. Vilgot är nu trea totalt i cupen med en bra chans att nå andraplatsen när en deltävling återstår.

Det blev en reducerad Viljantrupp som kom till start på USM långdistans utanför Vireda. Theo Lövdahl, Gustav Eveborn och Emil Kreutner kom till start i den mycket kuperade terrängen i John Bauers skogar öster om Vättern. Banläggningen karaktäriserades av utmanande långsträckor. Theo Lövdahl lyckades bäst med en 22:a-plats i H 16.

I oktober avgörs SM sprint för juniorerna i Örebro (10-11 okt) och för ungdomarna i Hofors (17 okt).

Olle Erlandsson, Axel Eveborn, Tuva Lövdahl och Elin Rindstig. FOTO: PRIVAT
Gustav Eveborn, Emil Kreutner och Theo Lövdahl. FOTO: PRIVAT