Så många har blivit uppsagda på länsstyrelsen

Så många har blivit uppsagda på länsstyrelsen

2021-06-16 Av av Oskarshamns-Nytt

LÄNET

I mitten av april varslade länsstyrelsen i Kalmar län 15 tjänster. Efter ett omfattande arbete med kretsningar, omplaceringar och fackliga förhandlingar har nu sammanlagt elva personer fått meddelande om uppsägning.

Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Att säga upp duktiga medarbetare är det sista man vill göra i en kunskapsorganisation. Men åtgärderna är tyvärr nödvändiga för att få en stabil ekonomisk grund, som i sin tur krävs för att kunna fortsätta utveckla myndigheten, säger landshövdingen Peter Sandwall.

Sex enheter berörs direkt av uppsägningarna, men neddragningarna påverkar nästan alla enheter genom att ett antal vakanta tjänster inte tillsätts.

”Som arbetsgivare ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dem som berörs att komma vidare och få en ny anställning”

PETER SANDWALL, LANDSHÖVDING

– Som arbetsgivare ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dem som berörs att komma vidare och få en ny anställning, säger Peter Sandwall.

Redan tidigt i omställningsarbetet inledde länsstyrelsen samarbete med Trygghetsstiftelsen, som erbjuder de uppsagda stöd och rådgivning.

– Dagens besked är en konsekvens av de varsel som gjordes tidigare. Jag är glad att det inte blev ännu fler uppsägningar. När vi inledde omställningsarbetet befarade vi att cirka 25 tjänster skulle påverkas, säger Peter Sandwall.

Tre av de elva tjänsterna ingår inte i omställningsarbetet, utan sägs upp på grund av att regeringen har ändrat systemet för utbetalning av vissa bostadsstöd.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: