Edit Content

Hem

Bonus

Samarbeten

LÄSARservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

MENY

ANNONS

Aktuellt

Så många katter är hemlösa

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox

Varje fredag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

Nästa vecka, vecka 43, startar Hemlösa katters vecka, som är en temavecka på initiativ av kattmatsproducenten Mjau.

Veckan syftar till att belysa situationen för Sveriges över 100 000 hemlösa katter och hylla de katthemmen som kämpar för deras överlevnad.

2017 gick temaveckan Hemlösa katters vecka av stapeln för första gången, och nu är det dags igen.

I år är Hemlösa katters vecka större än någonsin då hela 75 ideella katthem, däribland katthemmet i Oskarshamn som drivs av Djurskyddet, engagerar sig, och över 100 matinsamlingslådor placeras ut över hela Sverige.  

Nytt för i år är att Mjau krokar arm med fackhandelskedjan Granngården. Granngården som har fler än 100 butiker över hela landet, gör det möjligt för ännu fler katthem att engagera sig lokalt. Under veckan samlar katthemmen in mat genom att ställa ut insamlingslådor i sina lokala Granngården-butiker.

Butiksbesökarna kan då enkelt göra skillnad genom att köpa kattmat i butiken, för att sedan placera det i en insamlingslåda. Dessutom står det tydligt på varje låda vilket katthem som maten går till.

FOTO

FREEPIK

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS