Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så många skrev på namninsamlingen mot att återinföra P-avgift i Oskarshamns stadskärna

ANNONS

OSKARSHAMN

Sedan den 15 februari har föreningen Handel Oskarshamn namn i både en digital som fysisk namninsamling för att vädja till Oskarshamns kommun om att inte återinföra P-avgift i Oskarshamns stadskärna. Stödet från kommuninvånarna är stort.

Handel Oskarshamn vädjar till Oskarshamns kommun att inte återinföra P-avgift i centrum utan att kunna visa en konsekvensanalys av de risker som detta medför för den lokala handelns fortlevnad. ”En levande stadskärna är betydande faktor för tillväxt”, skriver föreningen i uppropet som lämnats in till kommunen.

Viktig fråga

På torsdagen överlämnade föreningens representanter Malin Tille, Kalle Josefsson och Lucas Elgehed namninsamlingen på stadshuset i Oskarshamn.

– Vi fick in 4 295 stycken underskrifter vilket vi tycker är bra på kort tid. Vi märker verkligen att frågan är viktig och att den engagerar stora delar av Oskarshamnsborna. Det finns helt klart ett kraftigt motstånd mot beslutet. Jag skulle bli mycket förvånad ifall inte detta får någon effekt, säger Kalle Josefsson, butikschef på Coop Flanaden till ON.

Stort stöd

I skrivande stund har 578 personer röstat i vår aktuella läsarfråga och över 95% har röstat för att behålla P-skivan i Oskarshamns stadskärna. Kommuninvånarna ger således sitt stöd till Handel Oskarshamn.

”P-skivan är perfekt! Låt den vara kvar o gynna det lokala affärslivet i centrum”, skrev en av våra läsare.

Vilken parkeringslösning vill du ha i Oskarshamns stadskärna?
1019 röster

Foto: Handel Oskarshamn

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS