Edit Content

Hem

Extra

Tjänster

Kundservice

ANNONS

Oskarshamns-Nytt

ANNONS

Aktuellt

Så satsas det för att länets barn och ungdomar ska läsa mer

ANNONS

LÄNET

Även i år blir det en satsning under en vecka i höst för att länets barn och unga ska läsa mer. Fokus i år blir de nationella minoriteterna.

Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande.

”Biblioteksutveckling Region Kalmar län har beviljats 250 000 kronor från Kulturrådet för Läslovet 2020. Stöd kommer att gå till fortbildning av bibliotekspersonal och inköp av litteratur. Målet är att varje bibliotek ska ha minst en läsfrämjande aktivitet med de nationella minoriteterna i fokus.”

”Saknas kunskap”

”Idag saknas det kunskap hos bibliotekspersonalen om de nationella minoriteterna och det förekommer inte heller några specifika läsfrämjande aktiviteter. Med den bakgrunden har arbetsgruppen inför Läslov 2020 diskuterat behovet att biblioteken behöver bredda sin verksamhet och öppna upp sin verksamhet inom området barn och unga från de fem nationella minoriteterna.  Målgrupp barn och unga 6-19 år.”

”De nationella minoriteterna i Sverige är judar, romer, samer, sverigefinnar och tornedalingar.”

Fjärde året

”Det är fjärde året i rad som Biblioteksutveckling Region Kalmar län sökt och beviljats anslag för ”Läsfrämjande insatser under skollov”. Totalt handlar det om en satsning på nästan en miljon kronor tillsammans med biblioteken i länet.”

”Bakgrunden till bidraget ”Läsfrämjande insatser under skollov” är budgetpropositionen 2017 då regeringen aviserade ett stöd till läsfrämjande aktiviteter inför och under skollov för att stötta Läsrörelsens initiativ Läslov vecka 44.”

”Biblioteksutveckling har också fått ett anslag på 225 000 kronor för att tillsammans med Blekinge, Kronoberg och Östergötland genomföra en programutbildning. Syftet är att arbeta mer professionellt med att genomföra bra arrangemang och skapa en stabilitet så att det inte står och faller med enstaka personer.”

FOTO: REGION KALMAR LÄN

+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

ANNONS

Dela gärna artikeln med dina vänner

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS

ANNONS